
| Suroviny: | na těsto: 240 g másla • 80 g cukru • 120 g strouhaných vlašských ořechů • 300 g hladké mouky • strouhaná kůra z 1 pomeranče • na pomerančový krém: 200 g másla • 100 g cukru • 1 žloutek • šťáva z půlky pomeranče • na polevu: 2 žloutky • 100 g cukru |
|---|---|
| Postup: | Z uvedených surovin na vále vypracujeme těsto, vyválíme na asi 1/2 cm vysoko a vykrajujeme tvary - vždy po dvou kusech stejné. Po upečení slepujeme krémem a poléváme polevou. Krém: máslo utřeme s cukrem, přimícháme žloutek a nakonec šťávu z pomerančePoleva: žloutky utřeme s cukrem do husté pěny a hned poléváme |
| Vložil: |
|
| Datum: | 13.8.2008 1:33:06 |
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.