| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Pruhovaný dort s čokoládou

Suroviny:Těsto: 4 vejce, 200 g moučkového cukru, 1 vanil. cukr, 125 ml mléka, • 125 ml oleje, 250 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, špetka soli, • 1 zdobení tmavé (myší hovínka), na pokapání korpusu rum • Na náplň: 1 krémová náplň stracciatella Dr. Oetker, 200 ml studeného mléka, 125 g změklého másla, 2 PL moučkového cukru, • Na posypání: strouhaná čokoláda •
Postup:Na přípravu těsta vyšleháme šlehačem do pěny vejce, cukr a van. cukr. Mléko smícháme s olejem a mouku s práškem do pečiva, solí a zdobením. Střídavě ve dvou fázích do pěny krátce zapracujeme tekutinu a sypkou směs ( na 1. stupni šlehače)

Hladké těsto vlijeme do dortové formy (doporučují 26 cm , ale dala bych to do menší, aby byl vyšší), jejíž dno jsme vyložili pečícím papírem. Uhladíme a upečeme.

Elektrická tr. 180°C cca 40-45 min

Upečená korpus necháme vychladnout a 1x prořízneme.

Náplň připravíme, dle návodu na krabičce s máslem.

Korpus pokapeme rumem a namažeme 2/3 krému, přiklopíme a namažeme vršek a strany a posypeme čokoládou a cukrem vytvoříme proužky.

Necháme vychladit alespoň 3 hodiny.

Vložil:

*listopadky07

Listopadky 2007
Datum:23.11.2008 19:33:00
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.