| Suroviny: | Těsto: 4 vejce, 200 g moučkového cukru, 1 vanil. cukr, 125 ml mléka, • 125 ml oleje, 250 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, špetka soli, • 1 zdobení tmavé (myší hovínka), na pokapání korpusu rum • Na náplň: 1 krémová náplň stracciatella Dr. Oetker, 200 ml studeného mléka, 125 g změklého másla, 2 PL moučkového cukru, • Na posypání: strouhaná čokoláda • |
|---|---|
| Postup: | Na přípravu těsta vyšleháme šlehačem do pěny vejce, cukr a van. cukr. Mléko smícháme s olejem a mouku s práškem do pečiva, solí a zdobením. Střídavě ve dvou fázích do pěny krátce zapracujeme tekutinu a sypkou směs ( na 1. stupni šlehače)Hladké těsto vlijeme do dortové formy (doporučují 26 cm , ale dala bych to do menší, aby byl vyšší), jejíž dno jsme vyložili pečícím papírem. Uhladíme a upečeme. Elektrická tr. 180°C cca 40-45 minUpečená korpus necháme vychladnout a 1x prořízneme.Náplň připravíme, dle návodu na krabičce s máslem. Korpus pokapeme rumem a namažeme 2/3 krému, přiklopíme a namažeme vršek a strany a posypeme čokoládou a cukrem vytvoříme proužky. Necháme vychladit alespoň 3 hodiny. |
| Vložil: |
|
| Datum: | 23.11.2008 19:33:00 |
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.