| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

SKOŘICOVKA

Suroviny:Na těsto: 3 celá vajíčka, 12 dkg cukru, 15 dkg hladké mouky, 3/4 prášku do pečiva, 75 ml oleje, 75 ml vlažného mléka. • Na puding: 1/2 litru mléka, 1 čokoládový puding, 2 lžíce cukru. • Na potření: 1 zakysaná smetana, 1 vanilkový cukr. • Na posyp: mletá skořice •
Postup:Z mléka, pudingového prášku a cukru uvaříme puding.

Vajíčka prudce šlehačem vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáváme olej a mléko a nakonec mouku s práškem do pečiva. Nalijeme na vymazaný a vysypaný menší pekáček nebo do dortové formy a ihned do tohoto syrového těsta lžící lijeme uvařený puding cik cak. Poté vložíme do předem vyhřáté trouby a upečeme do růžova. Puding nám v buchtě klesne a těsto nám vytvoří takové bochánky.

Smícháme si zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem a ihned povrch touto kašičkou potřeme. Dáme někam za okno do chladu a po chvilce posypeme hustě mletou skořicí. Krájíme až po úplném vychladnutí a skladujeme v lednici. Peču na malém pekáčku rozměrů 32 x 23 cm.

Vložil:

*listopadky07

Listopadky 2007
Datum:23.11.2008 19:47:29
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.