| Suroviny: | listové těsto, vejce na potření, krém: 4 bílky, 80g moučkového cukru, • 160g pískového cukru. Potřebujeme kovové trubičky. • |
|---|---|
| Postup: | Vychlazené listové těsto rozválíme v podlouhlý plát, nakrájíme rádýlkem na úzké pruhy, které navineme na kovové trubičky tak, aby se lehce překrývaly. Potřeme je rozšlehaným vejcem (ne okraje, jen zvrchu) a upečeme v hodně vyhřáté troubě. Při dopékání plech okolo trubiček pokapeme vodou. Upečené trubičky lehce vykroutíme. Vychladlé naplníme sněhovým krémem a před podáváním lehce posypeme moučk. cukrem.Krém: do tuhého sněhu z bílků zašleháme moučk. cukr. Pískový cukr pokapeme osmi lžícemi vody, když se cukr rozpustí, zahříváme jej na malém plaménku, do doby, až je svařený "na nit" - tj. až se kapka rozvaru mezi dvěma rozevírajícími se prsty táhne jako nit. Hned svařený cukr vešleháme do sněhu a šleháme, až sníh zvětší svůj objem a zhoustne. Doporučuje se šlehat v el. šlehači. Jsou skvělé! |
| Vložil: |
|
| Datum: | 23.11.2008 19:49:17 |
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.