| Suroviny: | Tmavé těsto: • 2 hrnky nebo rovné skleničky "duritky" polohrubé mouky • 1 hrnek nebo rovná sklenička "duritka" cukru • 1 hrnek nebo rovná sklenička "duritka" mléka • 3/4 hrnku oleje • 1 prášek do pečiva • 1 van.cukr • 2 celá vejce • 2 lžíce kakaa • Všechny přísady vyšleháme v hladké těsto.Světlé těsto: • 2 tvarohy • 3/4 hrnku nebo skleničky cukru • 1 hrnek nebo sklenička mléka • 1 vanilkový puding (prášek) • 1 vanilkový cukr • 2 celá vejce • Taktéž vše vyšleháme šlehačem do tekutějšího krému • |
|---|---|
| Postup: | Z tmavého těsta odlijeme 3/4 hrnku. Zbytek nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Potom po lžičkách nebo naběračkou nalijeme světlé těsto a rozetřeme a na to nacákáme zbytek tmavého těsta z hrnku. Pečeme asi 30-40 min.na 170 stupnů.Buchta je moc dobrá a dlouho vydrží vláčná. |
| Vložil: |
|
| Datum: | 23.11.2008 19:53:20 |
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.