6.10.2009 21:30:47 Vítr z hor
Re: veveru
Tak výživově sterilní jídlo po opuštění mikrovlnky není určitě - možná to něco poškodí, ale neobrátí jídlo v prach.
To už bych spíš věřila "změnám na molekulární úrovni". Vypadá to fundovaně i záhadně.
Kdysi jsme doma dělali u láhve vína "brainstorming" zdravého selského rozumu (když odešla jedna mikrovlnka a řešilo se, jestli koupit novou) a dospěli jsme k následujícímu:
Mikrovlny ohřívají vodu, takže ta se případně v buňkách zavaří, zvětší objem a roztrhá je. Když se vaří jídlo ve vodě, stane se v podstatě totéž. Kmitání a hmitání se vyskytuje při jakémkoli ohřevu... Takže to, jestli člověk mikrovlnku snáší nebo ne, je v podstatě záležitost "přípustné energie" = jakou energii si necháš doma řádit.
Část B, alibismus: A taky záleží na tom, jak dlouho se ohřívá - když se voda nezavaří, nic to neroztrhá (v případě nedůvěry ke stroji a k vlnám každou chvíli protřepávat nebo míchat). No a tím pádem kdo ohřívá jen do vlažna a protřepává,si podle nás nezavaří....
Jo a MW máme.
Odpovědět