17.11.2009 11:36:10 kili
Re: Kili, mohla bys mi napsat,
- napsal jsem potenciálně nebezpečný, není med jako med a v ohledu na ono potenciální nebezpečí jde především o anaerobní bakterie, zejména clostridia (byť to včelaři popírají), mnohem méně o intoleranci či alergii
- monosacharidy (např. fruktosa) jsou výhodné pro rychlou zužitkovatelnost, stejně tak jsou výhodné při průjmových onemconěních, neboť nepodléhají kvašení ve střevě (z průvodného nedostaku disacharidas), při běžném horečnatém onemocnění nejsou nezbytné a disacharidy jsou tu dostatečné a i chutnější
- infekce je spojena se zánětem, zánět s katabolismem a (spolu s horečkou, případně zvracením)dehydratací, tedy i s ketosou, pro "spálení" ketonů je cukr nezbytný a při jeho nedostatečném přívodu dochází ke glukoneogenese, což není příliš příznivý způsob získání energie, kor v období nejrychlejšího růstu (v kojeneckém věku)
Odpovědět