pravidelně děláme tento chléb: 300g hl.mouky, 200 g polohr. mouky, 300ml mléka (nebo vody a mléka), 1/2 kostky droždí, sůl, cukr, kmín, trochu octa (prý pak nejsou tak cítit kvasnice), přidáváme hodně slunečnicových semínek a pšeničné otruby (vynikající a levný zdroj vlákniny, přidávám si i do jogurtu). Pekli jsme i mazanec, ale kůrka byla připálená, přestože jsme zadali světlou kůrku, tak nevím - ale jinak byl taky výborný (s rozinkama a kandovaným ovocem).
Den českých řemeselLitoměřice
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.