8.7.2010 21:44:52 .Dája.
Ale podle novych vyzkumu je zase lepsi testovat nove a rizikove potraviny cim driv, tim lepe, konkretne lepek mezi 4.-6. mesicem....
Pry jsou v ustech receptory, ktere hraji roli v oznaceni potraviny jako v poradku, a kdyz nejsou trenovane,do pul roku zlenivi a predaji svoji funkci krevnim bunkam, ktere ale casteji reaguji prehnane a tim vyvolaji nesnasenlivost...
tady je to odborne

z clanku na http://www.pediatriepropraxi.cz/pdfs/ped/2009/02/06.pdf
obecně se přijímá teorie
promarněných mechanizmů orální tolerance.
Čím později nabídneme jakýkoli antigen imunokompetentním
buňkám střevní sliznice, tím snáze
můžeme očekávat selhání fenoménů pozitivní či
negativní selekce, tedy selhání stavů správného
naladění regulace vůči cizorodým antigenům. Za
tuto toleranci či netoleranci je odpovědná především
armáda nesmírně aktivních regulačních
lymfocytů celého trávicího systému, odhadem
jde o 80 % všech lidských lymfocytů, v počtu
1010 a možná i více. Pokud jim nenabídneme
práci v klíčovém prvním půlroce života, později
„nemravně“ předají zodpovědnost konkurenci,
v alergologické problematice především lymfocytům
s typovým označením TH2 (T-helper2,
T-pomocné lymfocyty atopického genotypu).
Pokud TH2 ovládnou bitevní pole střevní sliznice,
je nakročeno k alergickému pochodu, k senzibilizaci
(tvorbě IgE specifických protilátek, v našem
případě anti-lepkových imunoglobulinů izotypu
E), k rozvoji alergického zánětu a nakonec i k realitě
alergického onemocnění.