24.8.2010 19:55:13 Meta
Re: Mixovani zeleniny pro kojence
Podle mě je výborná a bezpečná cuketa, tý sní naše sedmiměsíční holčička nejvíce. Asi je dobrá i dýně, ale tu žádnou domácí nemáme. Naše malá nevím proč nechce jídlo z mrazáku, takže v mrazáku má jen babiččína králíka a kohouta (řádně uvařené, nakrájené na kousky, zamražené tak, aby se dali odebírat). Vařím každý den (nebo má část do druhého dne v ledničce). Mrkve dávám menší podíl, převažuje cuketa, pak mívá kousek brambůrku, kousek brokolice nebo i květáku (nic jí to nedělá), někdy trošku hrášku, nebo kukuřice. Občas přihodím malinko rýže, ale ne každý den. Koupila jsem červenou čočku, že jí zkusím lžičku. K zelenině přihodím kousek masa, nebo dávám na závěr žloutek (do porce na dva dny). Pak trošku jih. másla, nebo pár kapek olivovýho oleje - ten ale až po uvaření. K zelenině přidám na začátku varu trošičku mletého kmínu. Kdybych měla, přišla by tam i nějaká zelená nať. Mixnu to tyčovým mixérem přímo v hrnku, z kterého baští. Vařit každý kousek masa zvlášť mi přišlo divné, měla jsem strach, že se neuvaří řádně. Četla jsem, že je dobrá pro mimino okurka, ale není mi jasné, jestli jí uvařit, nebo nastrouhat syrovou. Tak jí oloupanou dávám jen tak na žužlání a malá si jí strouhá těma svýma jedničkama

. Vaříte ji někdo?
Odpovědět