17.9.2010 15:34:11 Jája
Re: Bolestivý růst dětí
Revmatické bolesti to taky mohou být.
Ad syrové mléko nepřevařené: pokud se dodrží hygiena, je nepřevařené mléko dobré. Copak člověk děcku převařuje prs nebo kráva struk? Mléko je v tom okamžiku sterilní (stejně jako moč), kazit se začne až po opuštění těla, zvláště když je něčím kontaminované. I ten struk se musí před dojením očistit a mléko hned po nadojení ochladit. Převařovalo se přece proto, aby mléko vydrželo (začalo se s tím cca v pol. 19. stol., byl to požadavek obchodníků, aby jim mléko vydrželo ještě další den).
Měli jste po něm průjem? Nedivte se. Držíte dietu, omezujete tuky a na to si dáte tukovou bombu = syrové plnotučné mléko, to nevydrží žádná střeva. My taky bereme mléko od soukromníka a já si na tom vážím právě toho, že není pasterizované ani převařené. Převařené chytne pachuť, to my doma nemusíme. Syrové mňam, mňam, mňam.
A krom toho: může se stát, že se do mléka dostane nějaká bakterie, ty potvory jsou všude, na 100% se tomu zabránit nedá. Na ně usíte postupně přivyknout. Vám se nikdy nestalo, že jste na cestách (třeba v zahraničí) dostali průjem? o je totéž, prostě jste potkali bakterii, která vám momentálně nesedla. Místní si už zvykli, těm už nevadí. No tsk se člověk holt vys***, mezitím by si měl dát pár stopek alkoholu (třeba Becherovky), vydesinfikuje si střeva a jede se dál.
Odpovědět