4.10.2010 11:07:36 Majákova
Re: Domácí jogurt pro batolata?
V zimních měsících, kdy se topí, je super dát jogurt na topení (ale nesmí být teplota větší než 45 °C, aby se nezničily řivé kultury). Tady ale těžko odhaduji délku přípravy. V jogurtovači nechávám jogurt 4 hodiny.
Z polotučného mléka jde jogurt vyrobit, ale je řídký, málo tučný, oproti kupovaným jogurtům, ale třeba to kvůli linii někomu vyhovuje právě proto.
Sunar nebo jakékoliv sušené mlíko nebo UM se přidává kvůli hustotě. Dceři jsem taky do jogurtů přidávala UM...tak jednu odměrku na skleničku. Byly hustší, lépe se mi krmilo.
Pozor! Nevím jestli jen mně, nebo je to běžný jev, ale když jsem do dom. hustého jogurtu přidala ovoce nebo džem, vždycky hned neuvěřitelně zřídl. proběhla tam asi nějaká reakce, téměř s tím nešlo krmit.
Odpovědět