17.1.2011 9:59:04 MM, 2 kluci
Jasně že to jde, nedávno jsme to zkoušela...
Mléko co jsem použila, bylo bio mléko od Olmy (stejně ho často kupujeme, tak jsme ho tu měli; ale šlo by i jiné, ale pokud možno čerstvé). Mírně ohřát (ale jen málo, tak do 40 st.) a přimíchat trochu bílého jogurtu (vyzkoušela jsem jak Hollandii tak Jihočeský jogurt od Madety - oboje bylo OK). No a pak to celé dát někam do tepla (k topení, pod peřinu apod.). Druhý den z toho byl jogurt, a docela dobrý

!
Ten jogurtovač vlastně dělá to co by měla dělat i ta peřina - že udržuje stálou teplotu.
Jogurt je dobrý, ale pokud chceš člověk třeba hodně hustý, musel by přidat sušené mléko. Nebo hotový jogurt nechat přes noc v ledničce odkapat přes utěrku a síto - pak bude hustý dost.
Je to docela legrace, dělat takové jogurtové experimenty

!
Alůe většinou jsem líná a jogurt si koupím...

Odpovědět