20.1.2011 16:28:10 MM, 2 kluci
Ta sůl je chemicky opravdu stejná...
... jako ta jedlá (NaCl), akorát do té myčky musí být hodně hrubozrnná, aby se pomalu rozpouštěla (slouží k změkčování vody v iontoměniči; u hodně měkké vody by v podstatě nebyla potřeba). Normální jedlá sůl by myčku mohla zacpat resp. poškodit ten iontoměnič.
Tablety mají tu nevýhodu, že se nedají dávkovat (třeba dát míň, když je míň nádobí nebo není tak zašpiněné). Navíc skoro vdy stále obsahují fosfáty. Také se zjistilo, že jsou vlastně "předávkované", aby vždy umyly všechno - tak vlastně v mnoha případech zatežují životní prostředí a peněženku...
Používáme práškový bezfosfátový prostředek, dávkujeme dle potřeby a spíš méně. K tomu obyč.leštidlo/oplach, třeba z Lidlu nebo DM (leštidlo by se v podstatě nemuselo používat vůbec, dáváme úplně tu nejmenší možné dávkování, jen aby nádobí trochu rychleji uschlo) a obyč sůl (Clever z Billy, nebo z DM - ta je opravdu všude stejná, vic výše - je to jen sůl ;-)).
Odpovědět