Jinak kdybyste chtěli kuchtit

Tak tu m§j opravený recept..na cheesecake je jich asi milion, takže jsem si ho uzpusobila sobě, jak mi to nejvíc chutná..
Takže těsto:
50g rozdrobených piškotů
150g hl. nebo pol. mouky ( já dělám z hladké, je to křekhčí )
1 lžička prášku do pečiva
100g másla 50g cukru krupice 1 vejce a špetka soli
Máslo musí být hodně povolené, aby se s ním dobře pracovala. Vše se spojí do těsta a nechá hodinu v lednici, může být klíďo i přes noc, nezkazí se.
Pak se vyválí na tenkou placku dle formy ( dělám v klasické dortové kulaté ) a pořádně umačkám. Hodně propícháme vidličkou.
Dám do trouby na 160 stupňu na cca 8min. až se jakoby zapeče, nemusí moc
Náplň :
50g cukru krupice
3 žloutky
Půl pytlíku vanilkového pudingu
250g ricotty
250g tvarohu
Citronová kůra a šťáva z jednoho citronu
Může být jen ricotta, ale samotný tvaroh nedoporučuju, to už pak není ončo
Smíchat a nalít na předpečené těsto..opět se peče při 160 cca 35min, hlídat..jakmile nápň stuhne a jakoby se odlepuje od stěn, troubu vypnout otevřít a nechat koláč chladnout v troubě - pozvolna..cca hodinku, pak už se může vytáhnout a dozdobit co kdo má rád...karamel, čokoláda, já mám ráda s ovocem
Jahody dělám tak, že si vezmu tři vrchovaté lžíce džemu + tři lžíce vody a nechám provařit, přidám jahody na čtvrtky, jen krátce prohřeju a poleju tím koláč...
A sušenkové těsto :
Sušenky jdou použít téměř všechny, chce to ozkusit co vám bude nejvíc chutnat, mě nejvíc chutnají Bebe máslové, ale jde to třeba s Essíček, Derby ( ale ty mi přijdou moc mastný )
Takže cca 200g sušenek - na drobky a 100g rozpuštěného másla, smíchat a upěchovat na dno formy...nemusí se předpíkat, strčí se to pak rovnou s nápní do trouby na těch 160