30.5.2011 10:45:35 Ivka (dva kluci)
Re: Co vaříte na dovolené v zahraničí, pokud máte apartmán?
Jezdíme na 2-3 týdny pod stan/do apartmánu (tedy letos týden pod stanem v Dolomitech, pak 14 dní apartmán u moře v Itálii) a vozím vždy nějaký "základ" potravin ve dvou banánových krabicích s sebou. V horách není moc co koupit a taky není čas a chuť po celodenní túře něco shánět či dřepět v restauraci. U moře jsou sice možnosti nákupů jako doma, ale nákupy v supermarketech mě dost prudí, tak si to radši odbydu už doma a neztrácím půl dne na dovče chozením mezi regály. Tak 2-3X týdně jdeme do restaurace, jinak vaříme "rychlovky" nebo grilujeme na zahrádce. Je to pro mě větší pohoda než krotit v restauraci bandu rozjuchaných dětí, které nad místními specialitami stejně ohrnou nos(naši kluci jsou dost nedůvěřiví k novým jídlům). Nejsem žádná velká "kuchyňka", ale těstoviny/rýže s Panzani omáčkami (boloňská, sýrová...), fazolky Baken Beans, lanšmít nebo párečky s pytlíkovou kaší slaví vždycky úspěch. Na místě kupujeme samozřejmě pečivo a hlavně ovoce a zeleninu. Doma předpřipravujeme nanejvýš vepřové maso (zavařené pečené koleno ve sklenici), které je opravdu chuťově výborné, jíme ho na chlebu, posypané cibulí. Už se těším, za měsíc vyrážíme

!
Odpovědět