, resp. za šedesát ji mám já od výrobce, ale do stovky se určitě vejdete taky. Má 30x40 cm a dva centimetry na výšku (vyrábí se kdyžtak i třícentimetrová). Prodávají ve stavebninách pod názvem šamotová deska (jak prosté), používá se do krbů a kamen. Rozměry se dají upravit na cirkulárce (a zabrousit případně hrany), ale mně se tahle do trouby vejde. Nejsou tam žádné příměsi, které by bránily použít to k potravinářským účelům, je to čistý šamot. Z jedné strany je hladká, z druhé porézní, ale záleží asi na výrobci, viděla jsem některé lehce porézní z obou stran. No ono je to stejně fuk, přijde na to stejně ještě pečicí papír. A funguje to! Je ovšem potřeba dávat do studené trouby a nahřívat společně s troubou, a pak zas nechat zvolna vychladnout, jinak to rupne (to ovšem samozřejmě platí i pro tu desku od Miele nebo Tchiba). 
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.