Seznam vhodných potravin najdeš na stránkách http://www.vupp.cz/czvupp/04bezlepkove/index.htm, ale jsou to samozřejmě spíše potraviny české. V ostatních zemích bych hledala obchody se zdravou výživou a tam se ptala po gluten free výrobcích. Pak je možná druhá strategie, prověřovat složení běžných potravin. Platí, že nevhodné jsou jakékoliv neurčité škroby a zahušťovadla, pokud není napsáno rýžový, kukuřičný, bramborový (prostě bez lepku) apod. Já se také vyhýbám glukózovému sirupu, protože může být vyráběný z pšenice. Snaž se, aby potraviny, které kupuješ, měly co nejméně přídavných látek. Pak bych si zjistila, jak se v zemi, kde žiješ, uvádějí informace pro alergiky a jak se řekne lepek. To bys mohla zjistit v lékárně, nebo právě v obchodech s nějakou alternativní, nebo zdravou výživou.
, ale lepší je mít jistotu, jak jsi na tom. Jen z kůže se to podle mne pozná těžko. 
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.