11.10.2011 9:11:32 La Pepa
Re: Dýně jako příkrm
dýně je nejlepší 

děti měly po mrkvi zácpu, na brabmory mám já alergii, takže jsem najela na dýni.
Používala jste tedy hlavně Hokkaido.
Uvařit ve vodě (nemusí se koupat, na úplném začátku jsem ze šlupky pak seškrávla dužinu lžící), rozmixovat. Pak jsem tím naplnila kelímky od jogurtů nebo tak něco a zamrazila.
Dále jsem si nakoupila na trhu pěknou ostatní zeleninu (pastyňák, červenou řepu, špenát, cuketu, brokolici, květák). Každé jsem zvlášť povařila a rozmixovala a zamrazila v tvořítkách na led, stejně jako vývar z domácího králíka. 
A pak jsem už jen vyndavala z mrazáku - jeden větší díl dýně, pár kostek zeleniny, kostku vývaru, kapku oleje. Sice to není úplně čerstvá domácí strava, ale jako alternativa skleniček (které moje děti odmítaly pozřít) je to v pohodě.
 
Odpovědět