8.2.2012 9:37:15 Černá kronika
Re: Záhady školní kuchyně
Pamatujete si někdo na Rema plátky? Bylo to ještě za socialismu, děsně mě chutnaly. Dělali k tomu bramborovou kaši a polévali jí šťávičkou z těch Rema plátků? Vůbec nevím, z čeho se dělali.
Pak nám ve škole dělali studenou ovocnou polívku. Byla vynikající, asi tam byl kefír nebo jogurt, hustá, voňavá s kousky ovoce. Fakt lahoda.
A pak nám dělali flameri - tedy tak nějak to bývalo psaný na jídelníčku. Byl to dezert, něco jako studená krupicová kaše a bylo to politý ovocným sirupem. mńam.
No koukám, že já mám spíš pozitivní zkušenosti. Naše děti mají kuchyni tak nějak průměrnou, je tam snaha o zavádění nových jídel, zdravých jídel, ale jaksi to nemá šmrnc, myslím, že hodně vaří z polotovarů, je to všechno takový stejný.
Švagrová pracuje ve školní jídelně a tak trochu vidím do zákulisí, když vypráví. Po období, kdy kupovali polotovary, se u některých jídel vrací k čerstvé přípravě.
Odpovědět