Re: :-)
Mariko, tak koukám do lejster a dietoložka píše:
Maso- začínáme podávat po zavedení zeleninového příkrmu, nejlépe do konce 8měs věku dítěte. Nejlepší je libové kuřecí, krůtí či králičí. Postupně je možno zavádět telecí, hovězí, vepřové. Vždy 3x týdně, max.4x týdně, jinak hrozí nadbytek bílkovin, což je stejně škodlivé jako jejich nedostatek. Organismus nedovede přebytečné bílkoviny ukládat do zásoby a musí je proto velmi složitě vylučovat, což organismus zatěžuje. Nejlepší tepelnou úpravou je vaření, dušení i pečení. Po 3.roce je možno podávat maso obalované, smažené, ale však max.1x týdně.
Vnitřnosti- doporučuji podávat nejdříve po 3.roce a to max. 1x za 14dní, nejlépe drůbeží játra.
Ryby- pro svůj vysoký obsah alergenů podávat nejdříve po 2.roce a to jen po pár soustech. Jinak je možná silná negativní reakce!
atd. atd...je toho hodně, přepsala jsem ve zkratce. Pokud by ještě někoho něco zajímalo, tak napíšu
Odpovědět