18.4.2012 11:55:39 anemon
Re: Dobrá "kuchařka" pro kojence a batolata
Mám od P. Fořta, pak ještě nějaké knížky o vaření dětem (příkrmy od dr. Paulové) nevím přasně, jak se jmenují.
Nakonec jsem se moc recepty neřídila, začala jsem z požadovaných surovin vařit polévky (s menším množstvím vody, než obvykle), kolem roku jsem se snažila, aby začaly být polévky podobné těm, které vařím ostatním.
Př. maso a zeleninu na vývar jsem vařila neslané, odebrala malým a pak dochutila velkým, nebo bramboračku - dětem zahuštěnou krupičkou, nebo libovolnou obilninou, dospělým běžně s jíškou. Docela dlouho jsem dávala vařené, pečené a dušené později, my měli pečené maso s přílohou, dětem jsem odebrala a uvařila zdravější Eintopf, ze stejných surovin, aby nezáviděly.
Odpovědět