Re: Jak vaří ve vaší školní jídelně?
Tam,kde jsem pracovala, se vařilo velmi dobře, výběr ze tří jídel,polotovary jen výjimečně. Předchozí škola byla horší,hodně smažených polotovarů, ale zase dělali výborné domácí polévky. U dětí na jedné škole zhoršování, na druhé nejdřív nic moc, letos zlepšení.
Záleží hodně na šéfce jídelny, potažmo na vedení. Naše šéfka si dalatu práci,aby se vrámci možností vařilo co nejlépe a dosáhla toho.
Jídelny jsou skutečně svázany neskutečnými normami z padesátých let, i když je otázka, jak by to vypadalo, kdyby nebyly normy žádné. Druhá věc je cena, za kterou musí jídelna uvařit (kdy je nucená odebrat např. velké mnoství hovězího masa, které je drahé atd..), pak logicky bere jen nejpodřadnější luštěniny, rýži atd..
Jak pravil Pohlreich: "Za cenu pixly žrádla pro kočku nečekejte zázraky".
Ofrňovat se nad školní jídelnou je celkem lehké, u nás si taky imrvere někdo stěžoval,např. že děti dostávají jablka, nebo že dostávají/nedostávají luštěniny, omáčku, buchta byla suchá, čaj sladký/dostaly pití,co sladké nebylo ... furt něco, děcka se rýpají, popř. jsou i schopné po sobě jídlem házet..
Ve skutečnoti je taková školní jídelna vymoženost,které by bylo lepší si začít včas vážit a pokud chceme lepší gastronomické výkony, angažujme patřičné odborníky a zaplaťme jejich cenu, dtto kvalitnější suroviny.
Alternativa je to, co mají jinde, každý si nosí vlastní oběd v pixle ssebou.
Odpovědět