Re: Skladba jídelníčku ve školní jídelně
Do školní jídelny snad nechodí tříleté děti, ne?
Tresčí játra jsou zdravá, lisuje se z nich rybí tuk a řekla bych, že v podobě celých "jater" (játra + mlíčí)je to i chutnější než z lahvičky. Spíš mě to docela překvapuje v dobrém smyslu, jsou dost drahá, tak je hezké, že jídelníček úplně neškrtí.
Ta sladká mléka mi připadají zbytečná, stačilo by neochucené mléko. Ale na druhou stranu, pokud je příchuť způsob, jak se vyhnout ošklíbání (nemám zkušenost, třeba se děti nešklebí na kefír, netuším), tak to není tak zlé. Bezpříchuťové acidofilní mléko, kysané podmáslí, kefír... by bylo samozřejmě lepší.
Kysané zelí je, zejména teď v zimě, nejlepší zdroj vitamínu C a je naprosto vhodné.
Prejt je nejdiskutabilnější. Jednak se do něj používá hodně tučné maso, což není ideální. A dál bývá hodně pepřený a solený, což také není vhodné.
Odpovědět