25.2.2013 2:00:53 Piertro
Re: Jaký nástavec na těstoviny k robotu Kenwood?
mám nastavec B na protlačování a bojuji s konzistenci těsta.
Budeme li se bavit o bezvaječných těstovinach tak jsem na vážkách s moukou. Ať použiji original italskou semolu nabo jak doporučuji i italští mistři v kombinaci 50/50 s klasickou hladkou, tak mi to leze velice otřepené. A to se nebavím o tom že by se to mělo sušit zavěšene třeba na raminku. Vždy se utrhnou a spadnou. Tak buď je špatná konzistence nebo se možna vyplatí varianta A kde je těsto válením výrazně kompaktnejší a nařezáním dotvarováno. Asi to budu muset zkusit. Pokud máte nejake rady ohledně konzistence pro variantu B budu vděcný. Nejhůře se mi to projevuje u špaget a nejméně u velkych i dutých tvarů.
předem děkuji. Petr
Odpovědět