Re: Je domácí jogurt levný?
Já teda vůbec skleničky na výrobu jogurtu nepoužívám, nikdy jsem nějak nepochopila důvod. Veškerý proces přípravy probíhá v běžném hrnci s pokličkou, nepoužívám jogurtovač, ale zabalím hrnec do staré zimní bundy a po cca deseti hodinách vytáhnu a většinou rovnou přeliju do síta vyloženého utěrkou a nechám překapat, protože máme rádi opravdu superhustý. Když je překapaný a hustota mi vyhovuje, obsah síta překlopím do menšího hrnce, ten dám do ledničky a průběžně odebírám jogurt podle potřeby. Skleniček opravdu netřeba. Dělám takhle jogurt už opravdu hodně a hodně let, kromě pečlivého mytí žádnou další hygienu typu vyvařování nepáchám a upřímně řečeno se mi to zdá možná i zbytečné, podle mě běžná pečlivá očista stačí. Každopádně nám nikdy za ta dlouhá léta z domácího jogurtu nic nebylo. A chuťově je to lahůdka, používám ho i na pečení a "naslano"...
Odpovědět