Z toho, co píšeš, bych radila jako Žluťásek - počkat s paprikama, a já tedy celer pěstuju poprvé, ale i s ním čekám až po zmrzlých, je prý choulostivý.
Já jsem se letos opět neudržela a něco z těch teplomilných (pár rajčat a dýně) dala v sobotu ven. Dýně zažily (a některé nejspíš nepřežijou) teplotní šok, hokaido to zvládne, ale bezslupkatá odrůda spíš ne (dílo zkázy dokončují slimáci). Ono nestačí, že už nehrozí přízemní mrazíky, těch 5 stupňů nad nulou, co bývají nad ránem, jim dává zabrat.
Příští jaro se budu v únoru a březnu mlátit přes prsty, abych opět nezasela příliš brzy a opět neměla nutkání strkat to ven dřív než v druhé půli května

Jinak mám venku karotku, pastiňák, mrkev, petržel, cibuli, česnek (i jarní), pórek (letní jsem včera přesadila, ozimý zasela), špenát už jsme skoro snědli, zelí, brokolici, hrášek začíná kvést.
Doma za oknem čeká na oteplení celer, papriky, meloun a bylinky.
Ve foliovníku čekají a otužují se rajčata. A třetí pokus o výsev salátu (slimáci...

)
Vše je z vlastního výsevu, kdybych sazenice kupovala, byla bych zřejmě trpělivější, ale když na ty rostlinky civím každý den už pomalu dva měsíce...
