potřeba je jen zelí, sůl bez jodu, kmín. Na dno je možné dát kousek čistě žitného chleba. Zelí se nechá pomačkané pustit šťávu, tak dvě hodiny, se soli a špetkou kmínu. Namačká se do kameninové nádoby, já používám sklenice s víčkem omnia. Zamezí se přístupu vzduchu, fíglů je několik, já normálně nacvaknu omnia víčko, vzduch jde ven a ne dovnitř, taky jde zatížit pytlíkem neplněným vodou. Dá se do temna a čeká se asi týden, jak u kvašáků.
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.