18.8.2020 11:28:41 Černá kronika
Manuál pro školy
V části bodů se podobá manuálu z května. Něktěré body jsou informativní, některé doporučené a některé závazné. 
Ohledně družin a školních klubů je doporučeno:
D Zvážit organizaci oddělení školní družiny či školního klubu tak, aby oddělení, popřípadě skupina, byla tvořena žáky jedné třídy, popřípadě několika předem daných tříd (nenaplnění tohoto doporučení zvyšuje riziko karantény pro větší část žáků, pokud se v kolektivu vyskytne pozitivní jedinec, čímž může karanténa zasáhnout do různých tříd a ročníků).
Problém, pro malé školy, kde je družina jedna společná skupina s jednou vychovatelkou pro celý první stupeň.
Ohledně školních jídelen je doporučeno toto:
D Školní stravování se může poskytovat za níže uvedených doporučení, pokud nestanoví KHS nebo MZdjinak:Vrámci možností školy zajistitoddělení čico nejmenší kontakt různých skupin (např. rozložit vydávání obědů vdelším čase, je-li to možné, nebo vytvořit vjídelně sektory oddělující jednotlivé třídy).Hygiena a úklid podle pravidel stanovených vpředchozím textu. Důraz na nutnost mytí (případně dezinfekci)rukou před odebráním stravy. Neumožnit  samoobslužný  výdej,  tj.  odebírání  příborů  zhromadných  zásobníků  a  využívání samoobslužných bufetů (nápoje, polévky, saláty).Cizí strávníci  musí  mít  pro konzumaci  vyčleněnýsamostatný  čas  nebooddělený  prostor  a  po ukončenístravovánímusí  být  stoly  a  židle  očištěny  a  dezinfikovány.  Pro  výdej  stravy  cizím strávníkům  je  nutné  nastavit  pravidla  pro  manipulaci  s doneseným  nádobím  tak,  aby  nebyl ohrožen zdravotně nezávadný provoz školní jídelny.  
Více na  file:///C:/Users/apraz/AppData/Local/Temp/Manual_k_provozu_skol_M%C5%A0MT_MZd.pdf
Odpovědět