- dám jedno domácí vajíčko, asi 3 vrchovaté lžíce smetanového jogurtu, špetka soli, Doves farm samokypřící tolik, aby mělo těsto konzistenci jako lívancové. Na pečící papír naběračkou udělám 6 dávek těsta docela dost od sebe, na každou dávku dám plátek goudy nebo čedaru. Peču asi 15 minut v horkovzdušce dozlatova. Těsto hodně vyskočí, z původního lívancového kola skutečně bude rozumně vysoká houska. Omlouvám se, že nevím přesný poměr ingrediencí, housky se povedou vždy, tak jsem to dávno přestala vážit. Po vychladnutí je buď sníme, anebo zabalené v tom pečícím papíru zbylé housky uskladním v lednici. Odpoledne nebo druhý den housku vytáhnu a krátce rozpeču v kontaktním grilu.
Den českých řemeselLitoměřice
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.