| Hanina K+J | 52064 |
|
|
13.12.2006 16:20:37
Jéé Ribičko to teda není moc pozitivní, já už tak to mám do prostějova přes 20km, tak do Boskovic nevím jak to stihnu, no ještě mám hromadu času tak uvidíme. Tak hodně zdraví štěstí a at malá hezky roste ,-)
|
| Del | 40592 |
|
|
13.12.2006 16:08:06
Ahoj děkuji za gratulace - dala bych vědět, ale neměli jsme net :o)
a navíc bych to ani nestihla - porodila bych totiž u PC :o) Porodnice v PV - no tak když mi prdla voda v 7 večer a začaly hned kontrakce cca 15 minut tak sme byli na návštěvě u švagrů - nenápadně jsem manžu popostrčila, že chci domů a v autě mu řekla, že budu rodit :o) Chudák se málem vyboural :o) dojeli jsme domů osprchovala jsem se (v koupelně zatím nemáme dveře, plovoučka jen do půlky chodby, chybí nám kachličky .o)) prostě ideál :o) Popadli jsme kufr (štěstí že byl na kraji mezi krabicemi na stěhování) a jeli jsme. Manžel se třásl jak osika - v nemocnici musel 2x na velkou :o) PA zjišťovaly jestli to byla skutečně voda - stále se jim to nezdálo - napíchly mě na monitor a shledaly slabé kontrakce (pro mě teda byly silné až až) Pořád se domlouvaly jestli mě ještě poslat domů nebo zůstat - manžela chtěly poslat domů hned. Zavolaly Dr. Polzrovou a ta řekla, ať mě nachystají. Začalo to běsné martirium s výslechem anamnézy atd. Já se u toho lehce svíjela :o) Pak sem se převlíkla a převlíkli i manžela. Měla jsem streptokoka tak mě napíchli na kapačku na půl hodiny - tak to bylo hnusný. Nemohla jsem se hýbat a stíhaly mě stahy po 2 minutách. Když sem se zeptala PA jeslti to stihnem do půlnoci (můj táta je taky 5.12. tak sem mu chtěla nadělit stejně narozenou vnučku :o) tak se na mě dívaly jak na blba (to bylo asi 10 večer) Trpěla jsem u té kapačky a manža masíroval záda. Pak že mi dají klystýr - nevěděla jsem jestli se mi chce čůrat nebo kakat :o) tak sem se na něj těšila :o) Ale stihly do mě nalít tak deci vody a už sem mazala na WC - tam mi bylo v sedě nejlíp :o) ale z obavy, že porodím do záchodové mísy sem se vydala zase k porodnímu lůžku a těsně před ním mě k zemi svalila taková kontrakce - slyšela jsem samu sebe vykřiknout a nechápala jsem co dělám - manžel ke mě přiskočil a PA se seběhly co se děje - chtěly mě vyšetřit a prý ať si vylezu na lůžko - toho jsem teda schopná nebyla - tak manželovi nakázaly ať mě tam dostane - tahaly mě všichni tři a já jen protestovala,že na záda nechci. Nebylo mi to platný :o) PA vyhlásila zašlou branku a na mě přišla další kontrakce - tak sem si opět vyjekla - začaly manipulovat s lůžkem a rvát mi nohy do třmenů, který nejsou dělaný na lidi 185 cm :o( Když mě jakžtakž napolohovaly kontrakce mi zeslábly a když přišly tak mi jedna z PA dost nelidsky nadala, že řvu jak cikánka a ať tlačím. (já měla před sebou jen černý tunel a naprosto nechápala co dělat :o) Ta druhá PA se ke mně naklonila a vysvětlila mi jak zatlačit no a na další kontrakci už jsem teda tlačila (ale kontrakce byly slabé a musela jsem tlačit i když skončily) :O( To bylo nic moc. NO ale nakonec malá vykoukla :o) snad na 9. zatlačení :o) Co se týče tedy spokojenosti a nespokojenosti s porodnicí - záleží na jaký personál se člověk natrefí (ta co na mě křičela, že řvu jak cikánka byl nepříjemná a dost mi porod v tu chvíli zošklivila) Dr. Polzrová mě jen šila a byla na závěr tlačení takže se nemůžu nějak víc vyjádřit - byla normální. No ale jsem nespokojená s polohou při porodu - i když jsem protestovala byla jsem jimi napolohována a kontrakce se mi tím zeslabily :O( Taky jsem chtěla mimčo hned k sobě ale jen mi ho ukázaly a odnesly :O( Celý týden mě ošetřoval Dr. Marek - byl takový jakože bez zájmu, ale to bylo jen na pohled - má prostě takový nezúčastněný výraz ale byl příjemný a dalo se s ním mluvit. ¨ Co se týče sester na novorozeneckém - opět jak která - no spíš nic moc - měla jsem potíže s kojením. ale musela jsem si to vyřešit sama. Bylo tam ale taky spousta super PA - jedna mi pomáhala poprvé přebalit :o) bohužel nevím její jméno. A druhá si zase malou vzala na noc (měla jsem 38,5 teploty) a naučila mě hmat na odbrknutí :o) V celku jsem byla spokojená, ale příště pokud nebude zima asi pojedu do Boskovic - chyběla mi ta možnost volby polohy a nemožnost uchýlit se třeba na zem při bolestech. A taky mi vadilo, že mimi odnesly. Jen abych to příště do těch Boskovic stihla :o) když první porod trval 4 hodiny :o))) |
| Terisek, Veru04, Eli08 | 28190 |
|
|
13.12.2006 14:09:54
Já jsem si pořád říkala, kam se Ribička poděla a teď je to jasný.
Moc gratuluju, máte krásnou holčičku a oběma vám přeju hodně zdravíčka!!! Malá si vybrala zajímavé datum, zrovna když naděluje Mikuláš, nadělila se ona vám. |
| Hanina K+J | 52064 |
|
|
13.12.2006 13:35:30
Ahoj Ribičko sice se neznáme, ale hrozně mooooc gratuluju. Rodila jsi v prostějově? Jaké to bylo, sice už tady nebydlím, ale chci tady rodit, tak doufám že je to tam ok.
|
| Del | 40592 |
|
|
13.12.2006 13:19:35
tak jsem zpět i s uzlíčkem :o)))))
Normálně nás Alex překvapila 5.12. ve 23,00 :o) 3kila 49 cm Ještě v úterý ráno jsem byla na monitoru a ujišťovala se u doktora, že se malá nechystá na svět, neb jsme právě dělaly plovoučku a dokončovaly koupelnu :o) a ejhle v 7 večer mi prdla voda a začaly kontrakce za 4 hodiny byla malá na světě :o) akorát pak manžel byl v háji protože musel dokončit celý byt před naším příchodem z porodnice. Maloval, stěhoval :o) ale zvládl to :o) ještě sice žijeme v provizoriu -ale už se začínáme zabydlovat. ![]() |
| Hanina K+J | 52064 |
|
|
11.12.2006 18:34:21
Díky za rady, dnes jsem byla v tom prioru. Mají tam hezké kalhoty za 1090,- což se mi zdá na těhu ok. Na rohu Plumlovské jsem se nedostala, měli tam polední pauzu a ještě jsem zašla naproti Atria do dětského a tam mají krásné kalhoty které bych hned brala, ale za 1300,- když tak řeknu ježíškovi, ale zatím se pořád vejdu do bederních, volnějších, normálních, tak asi za měsíc ale už asi ne.
|
| Terisek, Veru04, Eli08 | 28190 |
|
|
11.12.2006 13:43:27
Ahojky, já mám teď docela frmol-takový ten předvánoční. Dnes se chystám upéct další druh cukroví, ještě bych chtěla udělat těsto na zítřek a zítra pokračovat.
Taťku teď nemáme týden doma, takže je to trošku náročnější, ale Verulka je docela hodná. My jsme zatím zdraví, zítra jdu na prevenci k praktické dr. Už mi pěkně dlouho nebrali odběry, tak doufám, že bude vše v pořádku... :-)) O tom kamionu jsem nevěděla, tak děkujem, půjdem se podívat. Jinak o víkednu jsme byli se známýma ve Vídni, bylo to moc pěkné, až na počasí. Šíleně jsme zmokli :-( Verulka byla u babičky, ještě, že jí máme :-)) Tak se všichni mějte! |
| Romča, 2+1 na cestě | 30629 |
|
|
11.12.2006 7:29:03
Tak jsem tady byla včera jako R. Molatová a předtím jako Romča a dneska jsem přihlášená jako kombinace Romči a Ondřejka :-))
Taky mám doma jedny těhu lacláče DAVIS, světle béžový, tak kdybyste je některá chtěla, klidně vám je dám...a peníze za ně nechci, stejně je už k ničemu nemáme a a ni mít nebudeme:-) 17. prosince v neděli je na náměstí vánoční kamion coca coly, jen kdybyste nevěděly :-) a v Tescu je sleva 30% na všechny hračky... |
| Romča, 2+1 na cestě | 30629 |
|
|
10.12.2006 22:28:23
Holky ahojda, nějak to tady utichlo :-) Není náhodou Ribicka už v porodnici? už se dlouho neozvala.
K tomu těhu oblečení: v Prioru je to předražený a v Berušce ještě horší než v Olmíku. Pěkný oblečení mají na té plumlovské vedle drogerie Teta. |
| Jiřina,Julie 3/01,Martin 1/06 | 36255 |
|
|
10.12.2006 21:43:09
Tak vás po delší době zdravím. Byla jsem nemocná, teď je nemocná dcera.Nevím co nám je, já měla horečku, blila jsem jak amina - horší než v těhu, ještě k tomu močák a dcera to asi taky.Doufám, že se z toho do vánoc dostaneme. Ribičko, když jsi z toho stěhování neporodila teď, tak už buď v klidu, dřív než v termínu to nebude. My měnily okna ani ne měsíc před porodem loni a taky nic :-). Jinak odlečení pro těhu jsem viděla v prioře a v Berušce na Svatoplukově a ještě na začátku plumlovské směrem od města. Já má ještě těhu rifle - lacláče, budu je prodávat, mám velikost 38, ale jsou trochu větší. Tak se zatím mějte.
|
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.