| Terisek, Veru04, Eli08 | 28190 |
|
|
8.11.2006 14:40:17
Teď mě tak napadlo, Jiřino, nebyla jsi dnes dopoledne s dětma taky u Kalčíkové? Podle dětí by to tak věkově odpovídalo....
|
|
|
8.11.2006 14:36:29
Ribičko, díky...ty už to máš taky za pár, co? Trošku závidím, malé miminko je prostě malé miminko...Tak vydrž, poslední týdny a pak hlavně dny jsou asi nejhorší na to čekání. Ale pak ten okamžik, kdy děťátko poprvé vykřikne stojí zato!!
Jinak my pořád bojujeme s kašlem. Chuděrka už kašle víc jak týden, sice hezky vykašlává, ale ne a ne to zkončit. Tak jsem zašla ještě jednou k dr. Naštěstí tam podle poslechu nic nemá. Asi to bude spíš nějaká zadní rýma. Je fakt před nedávnem trochu smrkala, ale rýma jako taková to taky nebyla. Tak jsme vyfasovaly zas jiný sirup a kapky na zklidnění. Doufám, že už to zabere. |
| Del | 40592 |
|
|
7.11.2006 16:47:41
Terísku - MHD smysl má, ale to přestupování za moc nestojí - během 30 minut se to moc nedá, to je spíš náhoda když to vyjde :o)
Cipíska určitě navštiv - i sama, chodí tam hodně maminek a seznámíš se tam snadno - vozí tam i pro maminky oběd :o) Já už jsem tam chtěla se švagrovou zajít několikrát (máme synovce 2 roky) ale oni vstávají pozdě a než se vyhrabou z domu tak už to nemá smysl .O) |
|
|
7.11.2006 14:45:35
Aha, takže Ribičko, myslíš, že MHD spíš nemá smysl? Právě Verula je teda zdatný chodec, ale párkrát si už stěžovala, že jí bolí nožičky. Kočár se mi už nechce tahat, jsme už zvyklý spíš bez něj. Tak teď nevím, mrknu ještě na net a uvidíme...
Zlínská porodnice se mi zdála dobrá (nemám možnost jiného srovnání), mám právě trošku obavy do budoucna rodit jinde, ale tak snad to tak hrozný nebude... Holky, chodíte někdo s prckama do toho Cipíska? Je to tam dobrý? Včera jsme to při procházce objevili na Dvořákově ul. |
| Del | 40592 |
|
|
6.11.2006 19:29:50
Ahoj Terísku :o)
MHD - jízdenky se kupují u řidiče, hlásit zastávku nemusíš. Jízdenka - dospělácká stojí 6 Kč - je jedno kam jedeš a platí 30 minut - můžeš tedy i přestoupit. Ale tady nejezdí busy tak často aby se dalo nějak přesedat :O( Využila jsem toho snad jednou za celou tu dobu. Na Zlínskou porodnici jsem slyšela samou chválu. |
|
|
6.11.2006 13:50:07
Ahojky, jaký jste měli víkend? U nás normálka, v sobotu jsme udělali přepadovku do Zlína, to bylo radosti!! Domluvila jsem se s naší početnou rodinou, že mi udělají pro malou mikuláše se vším všudy. Tak už se těším :-))
Vidím, že se opět probírají porody, je to asi věčné téma žen :-)) Já jsme sice rodila ve Zlíně a měla jsem to přesně vypočítané a den a hodinu (přenášela jsem, takže mi ho vyvolávali). Takže tam byl manžel celou dobu se mnou, teda samozřejmě kromě příjmače a klystýru. Rozhodně mi pomohl a byla jsem klidnější. Třeba ve sprše na balóně si to bez něj nedokážu představit. Měla jsem docela rychlý porod, příjmali mě v 7, v 9 mi zavedli prášek a ve 13 byla Verulka na světě. Podlahy byli buď kachlíky nebo lino, aly myslím, že spíš kachle. No a na pokoji jsme byly dvě, ta holka byla ale chudina, byla už tam druhý týden (měla zas předčasny porod), takže čekala, až jim stoupne váha. Naštěstí mu nic vážnýho nebylo. Ale leze to tam asi pěkně na nervy. Hlavně ty sestry, když vám každou hodinu řekne ta druhá něco jinýho než ta první, tak je to fakt paráda... No ale když o tom teď s odstupem času přemýšlím, tak jsem nakonec ráda, že jsem tam s někým byla, přece jen jsme ty sestry mohly pomlouvat ve dvou... :-)) Jinak doktorku pro sebe jsem ještě nesháněla. Nějak mě to už přestává bavit. Pár doktorů mě odmítlo, sice slušně, ale odmítlo. Tak si připadám tak nějak všelijak. Jo holky a ještě potřebuju zjistit, jak to tady chodí s MHD. Co jsem tak stačila zaznamenat, tak tady jezdí autobusy. Kde se kupují jízdenky? Já jsem zvyklá ještě ze Zlína (tam jezdily trolejbusy a autobusy), že se jízdenky kupovali v automatech na zastávkách nebo u řidiče. Platili 20 nebo 40 minut. No, tady žádné automaty nemáte, tak předpokládám, že se kupují přímo u řidiče. A pokud ano, tak to se tomu řidiči hned řekne, na kterou zastávku jedu a podle toho mi on řekne cenu nebo jak? |
| Del | 40592 |
|
|
5.11.2006 19:28:02
No taky si říkám, že ten klid by nebyl marnej, otázka je jak bude narvaná porodnice když budu rodit, švagrové to vyšlo tak, že byla na pokoji sama až poslední den jí tam přiřadili maminku, tak to měla v pohodě
|
| Romča |
| • |
5.11.2006 15:18:21
Já bych ten nadstandart brala, pokud budu ještě někdy rodit, trvám na něm. My jsme byly na pokoji tři maminy se třema miminkama. Můj Ondrášek celou noc spal a ty dvě řvaly, takže jsem se já a ani on nevyspali. Hrůza, děkuji pěkně, ale to raději zaplatím pár kaček navíc. A pak je strašně pšíjemný, když byly návštěvy, tak ta vedle mě tam měla věčně tak 4-5 lidí a koj tam, lež tam, boj se pohnout...nejsem rozmazlená, už jsem zažila hodně, ale po porodu jsem teda chtěla mít klid a ne být utiskovaná cizí návštěvou...a rady nejsou třeba, po porodu každá mamina ví, co jak dělat, asi instinkty :-D
|
| Del | 40592 |
|
|
5.11.2006 9:44:21
Jiřinko - taky zvažuji nadstandart, ale zas si říkám, že když budu na pokoji s nějakou maminou tak mi třeba poradí s kojením nebo koupáním a tak. Zas je mi líto ztráty soukromí :o) a nevím, jestli mě třeba nebude rušit miminko druhé maminky :O(
O celodenní návštěvy moc nestojím - ještě by tam byla nalezlá celý den tchýně :o))) A manžel rezolutně prohlásil, že celý den tam se mnou nebude, že to bude muset přece zapít :o) to narození mimouška .o) |
| Jiřina,Julie 3/01,Martin 1/06 | 36255 |
|
|
4.11.2006 20:46:31
Ribičko, já byla v porodnici v Prostějově moc spokojená, ale obě děti se mi narodily císařam, tak ti taky moc neporadím :-(. Jinak jsem byla na nadstandartu a nemůžu si to vynachválit, měla jsem soukromí, návštěvy mohly chodit kdy chtěli, ale někomu zase vyhovuje, když je na pokoji s nějakou zkušenější maminou.
Taky jsem si dělal předporodní plán a doufala, že porodím normálně. :-D. Ale ono houby, ale i tak to bylo fajn. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.