| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Uherské Hradiště

(?)
[<<Předchozích 190] Názory 191200 z 5325  [Dalších 5125 >>]
12157
3.12.2006 18:14:00
sedamysko - vim co je rizikem cukrovky, moje maminka ma velmi silny diabetes už 30 let... a právě proto, že mohu mít genetoické dispozice je naprosto nevhodné takto slinivku zatěžovat. Zvláště pokud veškeré testy z krve či moči vychází dobře. Ten test už je zbytečnost. tady se na něj chodí i když ti jinak všechno vychází dobře což je blbost.. pochopím že tam pošlou někoho kdo už má beztak špatné výsledky a chtějí vědět jak u něj probíhá zpracování cukru. Vím o tom myslím docle adost, jsem totiž biochemik. Tím spíš myslím vážně, že ten zátěžový test je zbytečný a v jistých případech může být i nebezpečný (může nastartovat problémy které by se jinak nemuseli rozvinout).

sedamyska 13611
2.12.2006 21:37:33

Aha, tak ta glukoza jista zatez je, ale skoro si to podava ruku s tim, ze treba vypijete pul litru sladke koly, fanty ci podobneho pripravku. V Anglii ani glukozu samou nedavaji, ale maminky si musi koupit lahev Lucozade (takovy pomerancovy glukozovy napoj) Cukrovka neni zadna sranda, nezjistena nebo nelecena muze zpusobit mamince i miminku problemy opravdu velke, kdyz bych to vzala az k te nejzazsi hranici, tak diabeticke koma muze byt i smrtelne. proto si ja osobne myslim, ze test na cukrovku je zatez v porovnani s rizikem docela mala.
jinak pokud byste mela nektera zajem, rada se podelim s vlastnimi zkusenostmi, jak s dietou, tak i s pichanim inzulinu :-)

12157
2.12.2006 17:50:11
Já myslela ten test kdy ščlověk musí do sebe nalít (půl?) litru glukozy.. ten zatěžuje logicky jak miminku tak miminko. Protože pokud mimi má náběh na nějaký problém tak po tomhle se mu to může rozjet. stejně jako mamince.. je to velká dávka cukru naráz.

K té angličtině - já nepředpokládám že soňa bude po předškolní ingliš umět gramatiku či dobře chápat vše AJ,a le myslím, že zcela jsitě jí to bude ohledně ingliš spínat v mozku líp než těm co se začnou učit až ve třetí třídě.. prostě to prio tyhle děti nebude pak už jen bhapusté biflování slovíček.

Akrim
  • 
2.12.2006 17:38:28
Addo, tak kdyz budes tak hodna, tak se ji zeptej. A zeptej se jeste, prosim te, jestli ji brali jen krev, nebo ji rovnou delali ten zatezovy test, kdy musis pit tu sladkou vodu. Diky
Akrim
  • 
2.12.2006 17:36:26
Holky diky, kamoska mi jeste poradila nejakou laborator v nemocnici, tak teda nevim.
Jinak jestli Li nemyslela ten druhy test na cukrovku, ze kdyz ti to vyjde z krve spatne, tak musis organismus precukrovat, pijes tam nejakou tu sladkou vodu po nejakou dobu.
sedamyska 13611
2.12.2006 12:08:11

jeste jsem si vsimla, ze rikas, ze tehotensky test na cukrovku je docela narez i pro mimino, to v jakem smyslu, jestli se muzu zeptat?
sedamyska 13611
2.12.2006 12:07:05

Je pravda Li, ze by se o teto metode daly vest dlouhe debaty :-), ale neverim, ze pak bude dite skolniho veku umet perfektne. Ano, bude umet ty pisnicky, rikanky a bezna slova jako pojmenovavani napr. casti tela, barvy apod, ale toto vsechno se uci i u predskolnich deti. Nicmene, pokud jste tam spokojene a rady chodite, nechci to nikomy vyvracet. jinak vidim na svych dcerach, ktere jsou odmalicka dvojjazycne (cestina, angl), ze cesky se domluvi bez problemu, ale jak ted zacaly ceskou skolu, tak tvrde narazily. Umet se domluvit a umet jazyk jsou dve rozdilne veci. Treba nejstasri mela slovni ukol z M a bylo tam: V obchode bylo 14 beden pomerancu...a ona rika - mami, co je to ten beden, takze i kdyz mluvi, pise a cte cesky velmi dobre, ne vzdy vsemu rozumi ;-)))

jeste k te cukrovce, ja si osobne nemyslim, ze by to byla nejaka zatez pro maminku, jedna se stejne jenom o maly vpich do prstu. pokud se cukrovka projevi pozdeji a bude nelecena, take to muze byt i pro maminku i pro miminko velky risk. na cukrovku se bezne testuje i v zahranici, muze se treba prihlednout i k rodinnemu zatizeni (rodice, prarodice). ja jsem take cukrovku tehotenskou mela, a od 7. mesice jsem si dokonce pichala inzulin.(V Anglii). tehotenstvi probihalo uplne normalne, jen jsem chodila na pravidelnejsi kontroly a po porodu se to zase upravilo. takze ja osobne si nemyslim, ze je to zbytecne.
12157
2.12.2006 11:09:16
Sedamyslo - prave ze metoda helen doron je zalozena na tom, ze deti slysi a vnimaji anglictinu denne z CD.. jsou na ni pohadky, rikanky, pisnicky.. to co slysi v lekcich. Je to metpda ktera ma hlubokou historii. A nejde o nauceni par slovicek, ale v tomto veku jsou deti schopne se naucit v jinem jazyce i mysleta a byt bilingualni.. muzeme se prizt. Je mnoho vyzkumu pro a urcite se najdou i proti. Ja vidim na dceri po dvpou lekcich ze ji to nejen bavi, ale ze dokaze v anglictine reagovat... a ze ji v kurzu rozumi.

Slovník dítěte kolem druhého roku může být dle mě itakovýto. dcera dávala už v roce a půl dohromady neskutečně složitá spivětí. sice jen česky neb helen doron je v UH nová.. :o)

Akrim - a víš že na tenhle test ani nemusíš? je to zbytečná zátěž organismu těhotné maminky... i pro to mimčo je to docela nářez. A pokud máš testyz moči 0 pak je ii zbytečné na něj jít.. Tohle mi poradila moje Dula... jakož i spoustu jiných dobrých věcí.

Tož tak.

sedamyska 13611
1.12.2006 19:46:44
na byvale poliklinice by mel ordinovat Mudr. Pistek, je to ul. J. stancla,
tel. 572553127.
chodila k nemu moje svagrova
akrim
  • 
1.12.2006 13:33:27
ahoj holky, potrebovala bych poradit. Jsem tehotna a do poradny chodim do Zlina. Mam si zavolat do DIA poradny a objednat se na test tehotenske cukrovky. Akorat se mi nechce jet i s timto do Zlina. Kde se to, prosim vas, dela v Hradisti. Nemate nektera na pracoviste i kontakt. Moc diky
[<<Předchozích 190] Názory 191200 z 5325  [Dalších 5125 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.