| Maddy + 1 | 38713 |
|
|
16.10.2006 17:57:01
Ahoj jani, dík za pozdrav na drbárně, občas tam mrknu a ještě na jednu diskuzi chodím.
Jo, jo, asi mě musí studenstvo "značně milovat." Ale ja fakt, že si po skončení vybírají v pokračování můj obor na výšce, páč prý to se museli učit dost a nejlíp si to pamatují, tak to pak potěší. Já jsem vždy "tvrdá" na začátku a pak postupně slevuji. S prací jsi to vyřešila dobře, není kam spěchat. |
| Maddy + 1 | 38713 |
|
|
12.10.2006 13:48:56
Ahoj zmrzliny,
rána jsou už opravdu krutá, fuj a bude hůř. Aspoň, že to babí léto je prodloužené. No,musím konstatovat, že Bára se dala docela dohromady. Snad jí to vydrží, je v 8, a to potřebuje dobré známky. Akorát teď přišla ukřivděná ze školy, že musí drhnout lavice, páč její je počmáraná, ale prý od ní ne. Tak jí to bylo líto, dokonce i uronila slzu za nespravedlivost. Uč. mají mladou, učí 2. rok, tak se jí asi nechtělo vyšetřovat. Jonáš se ve školce adaptoval, občas jdeme sice s protáhlým obličejem, ale oproti některým dětem to snáší dobře. Jinak jsem ho odpol. ještě přihlásila do Tygříků, což je dětské cvičení už bez rodičů a Barvičky, kreslení pro 3 a více. tam je sice nejmladší, chodí tam čtyřleté a pětileté0 , ale prý slušně ostatním konkuruje a rozdíl není vidět. Jinak mě po prvních neohláených minitestech propadají půlky tříd, tak jsem z toho na větvi. Kolegové, co učili mé předměty totiž písemky zásadně ohlašovali ( což já dělám jen při čtvrtl. pracech) a navíc diktovali učivo. A já přednáším a chci samostanost, to jsem si fakt dovolila moc! No nic, musím je vycvičit. Začala jsem opět chodit na spinning, konečně jsem si yhranila čas i pro sebe a musím trochu zpevnit mé ochablé svalstvo. Moni, tobě dřžím pěsti, ať ti to vyjde se školou. Určitě jdi do toho, uvidíš, že to zvládneš. Jani, Filipovi asi začíná kritické období, tak ať to brzy překonáte. Jak jsi na tom s prací? |
| Monika - Prokop-Kryštof-Jáchym | 15223 |
|
|
9.10.2006 13:43:01
Ahooj vsichni,
Jani jsem na tom stejne a 3°C u nas byly taky, des bes!I kdyz ted je krasne teploucko. U nas nic extra noveho, Krysot zarezava a je stejne opruzenej jako minulej rok.Praskl s fotbalem kvuli trenerovi.Upnul se na to, ze bude hrat v Drnovicich, ale to nema sanci.Toz mu zustaly uz jen sachy a dnes se jde kamaradka poptat do sebeobrany, tak mozna bude chodit s kamaradem tam. Prokupek je ve skolce spokojenej, ja jsem spokojena se skolkou taky, neda se to srovnat s tim co jsem mela s Krysotem. V praci me to neba, v lednu si chci dat prihlasku na skolu a dodelat si pedagogiku, pac s tim co mam nemam vlastne nic.Ovsem to bych se uz musela zacit ucit a to se mi vazne nechce a jak se znam, tak se mi nebude chtit nikdy a juknu na to tak tyden pred prijimackama. A to je od nas asi vsechno, mejte se hezky a pisteeee. |
| nikolice + Viktorka (15.6.05) | 23552 |
|
|
1.10.2006 19:36:00
Ahojky, tak já sem zatím nepatřím, ale nejpozdějc do měsíce budem bydlet ve Dražovicích tak sonduju, jestli tu náhodou někdo není ze stejné obce? :-)
|
| Maddy + 1 | 38713 |
|
|
19.9.2006 19:36:09
Jani, víkend se vydařil, ale začátek týdne teda ne. Pokračují "školní úspěchy" Báry, opět čtverec, tentokrát z M. Zapomíná, nevnímá. Prostě mi někdo vyměnil dítě.. ( zajímavé, že veslák v poho).
Já neustále honím doma resty a mám pocit zanedbané domácnosti a dětí. Pozitivní je aspoň jonášův vztah ke školce, už chodíme s veselou.... |
| Maddy + 1 | 38713 |
|
|
14.9.2006 14:06:46
ježíš, jani nestraš mě hromosvodama apod.
no a včera "ta normální holka" dostala čtverec z pravopisu, fakt mimoň. Včera jsem po delší době viděla její spolužačky, pěkně zmalované v těch nejmenších mini co existují, tak naše Bára vypadá podle nich tak o 3 roky mladší. Kdybych je neznala, tak tipuji maturantky.... Jony dnes poprvé odkráčel do školky bez jekotu, dal mi pusu, zamával a pak jsem ho potají sledovala, jak dělá rošťárny s ostatníma klukama. Zítra má "dovolenou", nechám si ho doma, a když jsem mu to řekla, tak on prý chce do školky, já bych ho.... Naši zítra jedou směr Francie ( pobytově-poznávací), tak se přesunuji na chalupu hlídat psi. musíme se se sestrou nějak prostřídat. O víkendu máme velkou párty, chaloupka zažije oslavu pannen ( je nás 5, tak to dáme dohromady).Přijedou rodinky i s dětmi, doufám, že se tam všichni nacpem a nezboříme našim bydlení. jani, to bude vypadat kráásně, moc se těším, až to blejskneš, to bude útulné bydleníčko! Moni,jak ty zvládáš? A co Ententýna a Evik, písněte něco. |
| evik |
| • |
12.9.2006 10:37:29
Ahoj, omlouvám se, ale hledám někoho kdo bydlí v Bučovicích nebo okolí?
|
| Monika - Prokop-Kryštof-Jáchym | 15223 |
|
|
11.9.2006 21:41:43
Toz ja jsem na tom stejne...NESTIHAM.
Manzel je stale nekde v tahu, ted zrovna v Ostrave, pry moc prace, ale spis mam pocit, ze zapomel kde bydli.Diky tomu, ze chodim do prace v tydnu na odpoledni od 15-19 mi to dost komplikuje situaci, musim zapojit i moje rodice.Nastesti pracuji jen dva dny v tydnu + vikendovou dvanactku. Prokupek zvlada skolku bez problemu, maji to tam moc fajn, spis takove rodinne.Jen min. tyden byl dost unaveny, myslim, ze prekonal i nejakou mensi virozku. Krysota skola celkem bavi (zatim), zitra hraji Mc Donald Cup (asi blbe napsany), tak se tesi, desne fotbal zere ;-). |
| Maddy + 1 | 38713 |
|
|
11.9.2006 13:37:11
Tak já už totálně nestíhám, opravdu mi to začalo. Musím se naučit zorganizovat čas na domácnost, děti a práci. Kdyby aspoň ten manža byl doma, teď mi fakt chybí. No nic, je čas na realitu, časem se to určitě poddá a já to zvládnu ( jako každá jiná pracující matka, že jo.
Jani tvé pracovní schopnosti ohledně bytu jsou fantastické, máš můj plný obdiv. Pěkně jsem se nasmála, páč jsem si tu květinovou hrůzu úplně představila. Jak pokračujete? jinak já ještě stihla o víkendu zajet s rodinou i rodiči do Tatralandie v Nízkách Tatrách. Oslavili jsme tam moje narozky. ( Hurá mám nové SKI!). Měli jsme krásné ubyt. v dřev srubu, byli 2x v akváči, což byla bomba. Dokonce i mí rodiče jezdili na tobopgánech. Také jsme navštívili skanzen a památko Unesco Vlkolínec. Jinak Jony bohužel zatím do školky chodí nerad, dnes ječel jak pavián, alee po obědě se na mě usmíval. Asi tak trochu herec, protože uč. říkaly, že stav ječení trvá asi 5 min a pak si jde hrát v klidu. Bára se pozvolna zapojuje do školního dění, ale duchem je podle mě totálně mimo. Dosedla na ní ( a to doslova) pubertálnost, nevnímá, neslyší,začíná být přidrzlá. Jinak v Břeclavi na závodech si dojela pro zlato na dvojce. zatím vše, podejte hlášení ostatní. |
| Maddy + 1 | 38713 |
|
|
1.9.2006 21:35:52
Ahojky,
vidím Moni, že jsme měli podobnou náplň týdne - práce a úklid bytu. Ale mám umytá okna, vytřízené šuplíky a skříně, čistou kuchyň, tak školní rok může začít! I když mě to trochu děsí, doufám, že se brzy zajedu. Ententýno, díky za povzbuzení, to potěší. Třetí přírůstek by hlavně rád manžel. Vzhledem k tomu, že je zatím "víkendový táta ( přes týden pracuje mimo domov a děti jsou tudíž na mě), tak si dáme pauzu a uvidíme, jak se situace časem vyvine ( ale miminkovské pudy mám nastartovné). Jinak k té práci a mateřství: to je dost individuální, každý jsme jiná povaha. Já třeba musela skloubit VŠ-denní studium a dítě (14 dní po porodu nástup na cvika), je fakt, že jsem měla velkou podporu v rodině, pomáhala mi mamka se sestrou ( tenkrát měla před maturou,bydleli jsme s rodiči i s ní ve 2pokojovém bytě 6 osob), manžel chodil převážně na noční, aby přes den hlídal dceru. No bylo to hektické, ale zvládli jsme to ( taky mi bylo 20 a člověk si spoustu věcí nepřipouštěl). Navíc jsem v posledním ročníku učila půl roku na gymplu, abych trochu přispěla do rodinného rozpočtu( touha po vlastním bydlení byla veliká). TeĎ jsme byla z MD nadšená, doslova jsem si jí užívala. Chodili jsme s Jonym plavat, do mateřských center, dětského cvičení, předškoličky apod. Má sestra nastoupila do zaměstnání po 6nedělí, důvod byly finance. Měla velmi dobře placenou práci, navíc u firmy, kt. jí všemožně vycházela vstříc. Chodila 2xkrát týdně a zbytek stíhala doma přes PC. Navíc v práci mohla mít neteř na kojení a babi, která chodila vozit. Takže určitě to jde, ale záleží na tobě, jak moc chceš MD obětovat.Ale naprosto chápu mamky, které chtějí při MD zvládnout práci a obdivuji je. Je to záhul. Přeji ti to nejlepší rozhodnutí, určitě bude pro tebe i mimi správné. jinak, když už jsem se tak rozepsala.... vám písnu origoš dárek, který jsem musela zakoupit své 40leté tetičce ( o 15 let mladší sestra mamky). Přála si hajzlové prkýnko s delfíny. Tak zítra jí to na oslavě slavnostně předáme a doufám, že si aspoň na nás vzpomene, kdykoliv.... Tak zatím, těším se na příspěvky. Od Jany čekám minimálně 2x tak dlouhý referát!!! |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.