| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Přerov

(?)
[<<Předchozích 1670] Názory 16711680 z 3436  [Dalších 1756 >>]
Krista+2x1/08 69342
5.10.2007 8:20:31
Farky, je možné, že mne vůbec neznáš, protože tu bydlím až od 1998 a teď jsem byla na rok a půl pryč a zpátky jsem od srpna. No a jediná místa, kde jsme se mohli potkat a seznámit jsou GEM nebo SportBar s Lipníkem a teď Fantasy (taky s Lipníkem, ale už ne pro mne a mimojiné asi jediné restaurační zařízení v Lipníku, které je nekuřácké, kouří se jen v salónku). A ani já nejsem zrovna Lipeňáků znalá. To chlap jich zná asi více, minimálně pravidelné pijáky Lipníka ;-)))) Jo a taky jsem si všimla, že Lipník je za posledních pár let dvojčaty dobře prolezlý (potvrdil mi to i magistr z lékárny pod podloubím). Tož su takový Lipeňák ne-Lipeňák od naproti Katovny ;-))

Petro, beztak to bude bambus - už jsem z těch rostlinných vláken rozdivočená - kokosová vlákna do matrací apod. Dík za nabídku ozvat se na mail, určo udělám.
Petra+Matěj 3/06+Madlenka 4/08 41363
4.10.2007 22:14:47
Znám jednu maminku s dvojčátky, co mají teď přes 8 měsíců, a od narození jsou v látce. Takže se to dá, když se chce. (A taky šátkují a narodily se v Přerově.)

Tak kdybys Kristo chtěla víc informací a hlavně se podívat (mám různé plínky od 8 firem), mám mail pod nickem, klidně mi napiš, ráda to s Tebou proberu. :-)

Nebude ten papyrus spíše bambus? :-) Bambus je teď objev nejen v plínkách, ale i v ponožkách a jinde, jak jsem si všimla. On jednak rychle roste, takže ani nepotřebuje pesticidy a herbicidy při pěstování (narozdíl třeba od ne-bio-bavlny), no a hlavně je mnohem savější než bavlna... navíc zůstává i v tvrdé vodě měkký (tolik zkušenosti)...
farky 49473
4.10.2007 21:44:12
ahojky kristo,ja jsem taky z lipnika,ale bohuzel tebe jsem tu asi nikde nevidela,znam jen jednu kristu,ale ta urco tehulka neni a pak znam jeste jednu tehulku,ale ta pro zmenu dvojcatka urco neceka:)a nebo jsi ta krista,kterou znam,ale tak to jsou tva slunata poradne prtavoucka,protoze nejdou na velikosti briska vubec poznat:)
Krista+2x1/08 69342
4.10.2007 17:27:42
Ahoj ženy, přidávám se k diskusi, bo jsem z Lipníka, ráda bych rodila v Přerově (ale dvojčata, tož uvidíme) a taky uvažuji o látkových plenach. Teď se na to téma rozvířila diskuse na www.dvojcata.cz, ale vseobecně jsou "látkařky" považované za "nerozumné" a nezkušené s tím, že je to po pár týdnech rychle přejde. Slyšela jsem, že některé bavlněné plenky jsou teď doplňovány o více savé materiály (nějaké rostlinné - papyrus - opravdu si nepamatuji) a že pak jsou ty látkové pleny skutečně komfortní. Tož ... K.
petahopsinka@seznam.cz
  • 
3.10.2007 16:17:54
Nemáte někdo zájem o koupi stavebního pozemku ve Svitavách?Zájemcům pošlu podrobnosti na email.
2.10.2007 21:39:30
Mám srovnání toho, když je Matěj v látce nebo v jednorázovce, takže přinejmenším za nás můžu říct, že ten rozdíl je minimální. Tím, že jednorázovka je méně prodyšná, tak zase nemůže kůže tak dobře dýchat, takže ani v jednorázovce nemám u něj ten pocit sucha, jak by si člověk představoval.

Do látkovek se totiž jednak používají separační vložky, které pomáhají moč odvádět dál od zadečku do plenky (a jsou mj. i biologicky rozložitelné a tedy splachovatelné do záchodu - na rozdíl od Aniček z obchodů), jednak přímo i některé látkovky jsou vyrobené s vrstvou "stay-dry" (podobně jako mají umělé dámské vložky), která přestože mokrá, působí jen jemně vlhce. Stejnou funkci má třeba i bambus utkaný jako flauš nebo jiné typy látek, i fleece, který se používá jako (jeden druh) zmiňované separačky nebo je přímo součástí plínky - a určitě znáte, že když vyperete fleecku, tak je jakoby jen tak trochu vlhká. (Jen fleece má tu nevýhodu, že ho některé děti nesnášejí.)

Zkrátka, každému vyhovuje něco jiného, proto je lepší, když je výběr a nepoužívají se automaticky jen jednorázovky (bohužel všude dostupné), jako by jiná možnost ani nebyla. A o to se snažím - říkat, že jsou i jiné možnosti.
2.10.2007 21:26:33
Jestli se nepletu, tak v Mateřském centru Sluníčko se chystá na 2. listopadu jednorázová burza zimního oblečení. Jinak taky o ničem nevím.
Zlata
  • 
2.10.2007 21:06:33
Ahojte všichni,
můžu k Vám mít dotázek? Bydlím kousek od Přerova a chtěla jsem se Vás zeptat kde v Přerově, popř. v blízkém okolí je nějaký dětský bazar. Já vím jen o bazaru u Zubra (myslím se jmenuje Pexeso)? a bazar kam jsem chodila (Nina)v Čechově ulici, ten byl fajn,ale je už zrušený. Je v Přerově ještě nějaký?? Díky moc.
farky 49473
1.10.2007 22:36:56
tak to je skoda,ze to tak vyslo,my zrovna ten vikend budem slavit osmdesatiny,ale budou se slavit pouze jeden den:)ze jo.ledaze by nasa babinka chtela proparit vikendovku:)jsem se jeste chtela pochlubit rostovi,ze jsem z rodiny zeleznicaru,tak ze jsem rada,za takove akce. a neplanujete nekdy zase pronajmout tu krasnou paru?:)
a jeste k tem plenkam papirovkam nepapirovkam,verim,ze jsou deti ktere ze sebe strhavaji papirovky,ale neverim,ze jich je nejak moc a jsou to pouze ti,co jsou na latkovku zvykly,ze jo.tak ze furt zustavam u nazoru,ze mokra latkovka=sucha papirovka.samozrejme nebrat doslova:)jinak jeste neco k cene,urcite devet tisic neni malo,to nerikam,devet tisic utratim priblizne za plinky, kdybych pocitala 4 kc za kus,coz se samozrejme lisi od velikosti,tak mam 9000 kc spotrebovanych za 3/4 roku samozrejme plus minus.nas prvni synator mel plinky do dvou let,tak ze si kazdy muze predstavit kolik usetri.ale jak uz jsem jednou napsala,kdyz vidim latku tak mam pocit mokra,ac je urcite za sucha pohodlnejsi,ale bohuzel pouze za sucha.
Krakatice 22448
1.10.2007 19:02:49
Blaní, ráda vám kolotoč půjčím, ale vůbec nevím, kdy se do Kojetína dostaneme. Popravdě, u vás sem byla jen 1x a v Kojetíně 2x, nevyznám se tam. Napíšu Rosťovi a domluvím se s ním, že by se někdy projel přes Tovačov.
[<<Předchozích 1670] Názory 16711680 z 3436  [Dalších 1756 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.