| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Přerov

(?)
[<<Předchozích 1680] Názory 16811690 z 3436  [Dalších 1746 >>]
Blaňule+Lea04+Edita a Radim07 15609
1.10.2007 7:47:50
Amandi, sorry, zapomněla jsem se vyjádřit. Já jeden kolotoč koupila, ale pokud mi můžeš půjčit i svůj, mohly by mít děti změnu-navíc, když jsou taky dva, že? Takže se teda nějak domluvíme.
Petra+Matěj 3/06+Madlenka 4/08 41363
30.9.2007 23:09:58
Rosťo i Amando, a kolik peněz dáte za jednu jednorázovku? (To nemá být řečnická, mě to vážně zajímá.)
Těch 300,- za jednu látkovku mi vydrží na celé přebalovací období či dokonce na druhé dítě, ne jen necelý měsíc jako balík jednorázovek. Ale jinak chápu, že se to zdá jako naprostý nesmysl, taková suma za hadru (byť by byla vyrobená z jemňounkého bambusu nebo bavlny v BIO kvalitě a ušitá střihově podobně jako jednorázovka). Dá se skvěle látkovat i s levnějšími kusy, jak jsem říkala - je to asi podobné jako oblíkat malé miminko v sekáči nebo do značkových hader (a přesto se mnozí takoví najdou, i když to dítě z Prince Oliviera velmi brzo vyroste).

Ale je jasné, že ne každému látkovky sedí, myslím tím teď hlavně kůžičce miminek - a pak je dobře, že je tu i jiná varianta -jednorázovky.

Já chci jen upozornit na to, že to jednorázovky mají být tou variantou a látkovky klasikou, samozřejmostí... Ne naopak, jak je tomu teď.

Protože jak jsem nedávno viděla, tak např. salát, rohlík nebo řízek vyhozený na skládku vypadá i po 15 letech jen trochu "jetě", rozhodně není rozložený!!! Takže co potom taková plastová jednorázovka s náloží, která je zabalená na co nejmenší objem, tudíž v několika vrstvách?!? To ani těch udávaných 400 let stačit nebude, je prostě nesmrtelná!!!

A Farky, věřila bys, že jsou i děti, které ze sebe strhávají jednorázovky a chtějí jen látkovky? :-)

Amando, životnost moderní látkové plenky (ne čtvercové z mušelínu, jaké všichni znáte) je minimálně celé přebalovací období jednoho dítěte, mnohé právě vydrží i na další dítě (byť už samozřejmě nevypadají tak hezky jako nové, ale funkční jsou stále).

A fleky od stoličky? Kdybys používala moderní látkovky, tak je máš jen na plínkách a svrchních kalhotkách, rozhodně ne na oblečení. (To není propaganda, ale ověřená skutečnost.)
K odstranění - neplatí to samozřejmě 100% (protože každý má trochu jiné trávení), ale nejlepší je sluníčko! Nebo se využívá žlučové mýdlo nebo "sůl" na skvrny (čistý perkarbonát sodný, který se při praní rozkládá na peroxid vodíku a sodu, takže udělá ten komerčně "nově objevený" soda-efekt). A taky je nejlepší udělat hned něco s flekem, dokud je ještě čerstvý, ale to někdy nejde.

Vím, že nikoho přemluvit nemůžu, můžu Vám jen předkládat informace, zbytek je na Vás.
Krakatice 22448
30.9.2007 21:51:46
Tak ono se pojede už o víkend dřív, to sem netušila. Píšu si do kalendáře. díky!
Rosťa & Sylvie & Vojta & Anna 33874
30.9.2007 21:47:02
Farky - no, vlaky pořádáme my jako ČD a my jako občanské sdružení Kroměřížská dráha, ale každopádně je to moje hobby a na akcích v okolí Kojetína a zejména na trati do Tovačova se podílím maximální měrou. Dvě jízdy do Tovačova pro železniční fandy, které se jely v únoru a březnu jsme ještě s jedním kamarádem z Přerova pořádali jen ve dvou. Ono objednat vlak není nic složitého, podstatně horší však je to zaplatit - resp. vymyslet to tak, aby se to zaplatilo samo, protože jinak by nás naše rodiny asi nepochválily...

Ty motoráčky se vesměs zaplatí vždy, ale s tou parní mašinkou je to podstatně složitější. Náklady na vlaky s parní mašinkou už jdou do řádů statisíců, takže se to bez velkých sponzorů, silné propagace a notné dávky štěstí na počasí neobejde...

Další vláčky do Tovačova vypravíme jak už říkala Amanda na Výlov Hradeckého rybníka, a to ve dnech 20. a 21.10.2007. Bude se jezdit z Kojetína do Tovačova kyvadlově po celé dva dny a pojedeme se starými motoráčky řady M131.1 "Hurvínky", které znáte třeba s filmu Slunce Seno. Viz. foto

Krakatice 22448
30.9.2007 20:37:58
Zdarec,

Lukášek měl krásnej zážitek z jízdy Rosničkou, pořád o tom vypráví a už se těší na výlov...snad pojede zase:-)

S těma plínkama to je na dlouhou debatu, ale taky mě odrazuje ta pořizovací cena a hlavně 3OOKč/ks je fakt nářez. Za 3 kila mám už balík papírovek. Ještě by mě zajímalo, jakou má látková plínka životnost? Po kolikátém praní se začne trhat a rozpadat...přeci jen, každá látka časem zestárne. A jaký je fígl na fleky od stoličky? Ať peru v Arielu s Vanishem, skrny tam jsou pořád (pokakané bodýčko, tepláčky, mrkev, brokolice...)

Farky, na státní svátek v říjnu je v Tovačově výlov rybníku, velká akce, stánky, jarmark, kolotoč, a mašinka by měla jet taky. Sice nevím, jestli přímo tahle, ale to ti řekne Rosťa. Tak se můžete přijet podívat a užít kulturního života:-)

Rostí, zdravím rodinku, přijeďte se taky podívat na Sládečky...dokud je pěkné počasí:-)

Blanko, co s tím kolotočem? Mám ho schovat do sklepa? :-)
farky 49473
30.9.2007 19:53:03
ahojky rosti a to vy primo poradate jizdu takovouhle kraskou?malej miluje masinky apokazde kdyz jeden do prerova,to musime brat kolem te masinfiry na nadrazi co je vystavena.
jeste k tem latkovkam,kazdy ocividne ma svuj nazor,nemyslim si,ze latkovky jsou spatny,ale na prdelky co se snadno oprudi to asi nic prijemneho neni.verim,ze kdyz dite polozite do latkovky a do papirovky,tak si urcite vybere latkovku,ale jak se do ni jen jednou pocura,tak hned preskoci na papirovku.nevim,ale z laickeho pohledu,kdyz naliju vodu na latku tak zustane mokra a kdyz na ten papir tak nerikam,ze hned, ale zustane urcite susi nez latkovka
Rosťa & Sylvie & Vojta & Anna 33874
30.9.2007 18:30:42
Ahojte !

Jestli se můžeme přidat k diskuzi o plínkách, tak jsme u Vojty taky používali bavlnu a jen na noc dávali jednorázovky. Slibovali jsme si od toho, že se kluk naučí dřív chodit na nočník, když mu bude vadit, že je počůraný. Nicméně Vojtíšek nás dobře převez svým flegmoušským chováním - vlhká plena mu nevadila ani trošku a kdyby mu ji člověk nevyměnil, klidně by v ní běhal celý den. Nakonec jsme z pohodlnosti skončili jen na jednorázovkách, které nám ke konci stačily třeba jen dvě či tři na den, což by s bavlnou asi nešlo.

Naopak u Aničky jsme látkové vyloučili hned od začítku, protože se malá děsně opruzovala, což přetrvává i dnes (už máme skoro 10 měsíců !) - je hodně citlivá i na některé druhy jednorázovek, takže v podstatě nám ani nedává prostor jakkoli experimentovat.

Taky mi ale ještě nedá se nevyjádřit k té ceně. Dnes už jsou samozřejmě podmínky jiné a mateřská přeci jen trošku rozumnější, ale když si vybavím naše začátky - tedy já plat kolem 9000,- a ženuška mateřskou 2700,- tak 9000,- za pleny by bylo naprosté šílenství. Ani argument že je to jednorázová investice by neměl šanci. Ale co si tak všímám cen kočárků, vaniček, jídel a všeho pro děti, tak výrobci se i v dnešní době drží pravdy, že na rodičích se vydělává nejlíp. Ta cena látkových plen je toho jasným důkazem - 300,- za jednu hadrovou plenu - to je snad nějaký vtip, ne ?!

Jinak mi nedá poděkovat všem, kdo se i přes počáteční nepřízeň počasí přišli projet parním vláčkem do Tovačova. Viděl jsem v Tovačově i chlapáka od Amandy, nicméně volné jízdenky pro celou rodinku mi zůstaly nevyužity (tedy nakonec jsem je stejně rozdal, ale úplně neznámým lidem) - tak příště s Vámi určitě počítám !
Pokud se podaří, dávám Vám tu i fotečku páry, na které je vidět i střecha Blaňulina domečku...

Ahoj
R+S+V+A

Blaňule+Lea04+Edita a Radim07 15609
29.9.2007 19:13:04
Peti, buď v klidu, já bych klidně taky ještě jendo dítko. Rozhodně ale až pár ročků, pokud vůbec. Ono, člověk chce nějaký standart zajistit i těm dětem a to není jen tak. Až půjdou na školy, různé kroužky....Ale chtěla bych-čistě teoreticky. Jenže si myslím, že pár let se mi už do toho nebude chtít. každopádně i 3 děti je hezké číslo. Jo a já až teď zaregistrovala, že čekáš druhé. Tak to moc gratuluju, už se těším, až tě uvidím s bříškem
Petra+Matěj 3/06+Madlenka 4/08 41363
29.9.2007 17:22:34
Téda Amando, 4 děti! To už by se Ti látkovky fakt mnohokrát vyplatily!! ;-))) (Nemluvě o přírodě.) To není obvyklé číslo, většinou mají co vím víc dětí právě ty, co jsou trochu alternativní, k čemuž patří i látkovky. :-)
Tak ať se Ti to podaří.
Krakatice 22448
29.9.2007 13:13:30
Blaní, moc krásné dětičky, fakt nádhera! Taky bych chtěla velkou rodinu, mám v plánu 4 děti, tak když se teda dokopeme k tomu, že zaděláme na třetí, mohli by to být taky dvojčátka, ať mám plán splněný s předstihem:-)))

Nechtěla bys půjčit pro mrňousky kolotoč nad postýlku? Zrovna včera jsme ho už zrušili. Je se 4 plyšovými zvířátky a melodií, úplně nový, nepoškozený.
[<<Předchozích 1680] Názory 16811690 z 3436  [Dalších 1746 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.