Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Lída+2 | 28136 |
|
|
10.1.2008 12:12:43
Já bych zašla za ortopedem...nebo někam na rehabilitaci....ty ženský co tam jsou maj taky víc věcí v oku....
|
| Biblinka | 75748 |
|
|
10.1.2008 8:20:46
Dobrý den, chci se zeptat na toto - můj skoro 2-tetý syn vyvrací při chůzi levou nožku, pravá je v pořádku. Byla jsem u dětské lékařky a ta my doporučila prohodit obuv na nožkách, pravou na levou a obráceně. Máte s tím někdo zkušenost. Je pravda, že co nosí takto boty, tak už nebrká a nepadá. taky nám dala papír na cvičení při plochých nohách, ale copak ani ne 2-leté dítě něco udělá. samozřejmě, že nosí zdravou obuv se žirafkou. Děkuji za odpovědi.
|
| Jituš |
| • |
15.11.2007 16:57:07
My se k ortopedovi dostaly tak,že při klasické prohlídce v 5ti letech se obvodní doktorce nezdála,že stojí jaksi divně,tak nás poslala na orto a tam pak už vystavil papír na vložky,které se dělají na míru zase jinde.Nechtěla to nosit taky,ale prostě v zimě musela,v létě né.Třeba by se to upravilo samo,třeba né,fakt nevím.
|
| Jituš |
| • |
15.11.2007 16:48:55
Ahojte,VERČO,moje první holka nosila orto vložky 3roky.Vždy na podzim jsem zašla pro nové a v létě jsem se snažila kvalitní letní bez vložek.Měla 3stupeň.Celkem jsem měla strach.Teď měla 8 roků,velikost boty má 36,některé 37,takže veliká noha.Začala dělat karate,nevím,jestli je to tím,ale na poslední prohlídce už vložky nepředepsal,stačí už jen pevnější opatek,HURÁ.No,ale šla jsem i s druhou dcerou,ta má teď 3 roky,velikost boty 28,29-takže stejný problém-nedostatečně pevné a padající klendba-teď má vložky zase ona,snad jen taky na 3 roky.
|
| síííma | 73399 |
|
14.11.2007 23:57:17
Ahoj holky, zdravím, opravdu se nebojte, uvidíte, co Vám řeknou.Magdička má chodidla spíš od sebe. Jak jsem psala, dám vědět, jak to dopadlo. Někde v diskuzi jsem četla, že je třeba cvičit cviky na posílení celého těla. V kostce je to asi o tom, aby byl dostatek zdravého a vyváženého pohybu. Z vlastní zkušenosti vím, že to není vždycky možné, maminy by se museli rozdvojit. Nevím, jestli dcerka chodí do školky, ale Majda jo a často říká, že tam cvičili i cvyky na nožičky (chůze po špičkách, po patách, po vnějších a vnitřních stranách atd.). Tak myslím, že je to dobře, že se jim snaží vštípit nějaké návyky i v tomhle směru. Docela mě to překvapilo, je to fajn. Mějte se, už jdu spinkat, mám už toho dneska dost.
|
| Verča s Lucinkou | 63735 |
|
|
14.11.2007 20:27:32
Ahoj,
no, přiznávám, že jsi mě trochu vystrašila. Lucinka má levou nožku horší, ta pravá ji jde jakš takš rovně, ale levá se točí výrazně dovnitř. Raději zajdu k ortopedovi. Děkuji. A ať vám operace dopadne dobře :-) |
| síííma | 73399 |
|
13.11.2007 20:55:31
Verčo s Lucinkou, ještě jednou jsem si přečetla Váš příspěvek a znovu dodávám, že nechci nikoho strašit. Magdalenka má opravdu naprosto plochou nohu a ujeté patičky a kotníky. V každém případě Vám doporučuji péči ortopeda, rehabilitaci a cvičení. Tím nelze nic zkazit a někde dříve v diskuzi už někdo psal, že je to dobré i jako prevence. Zdravím
|
| síííma | 73399 |
|
13.11.2007 20:17:23
Nevím, jak dalece lze ploché nohy skutečně napravit nějakou neinvazivní metodou, u naší 5tileté dcery to ovšem nepomohlo. Ve třech letech měla neuvěřitelně křivé nohy - do "X". Bylo to tak hrozné, že když utíkala, brnkala koleny o sebe tak dlouho, až upadla. Samozřejmě jsem s ní šla pediatrovi. Ten se podíval, jestli má sešmajdané boty a když zjistil, že ne, řekl, že je to dobré a že se to srovná. Bohužel jsem se tímto verdiktem nechala uchlácholit a dále jsem nic neřešia. Ve 4 letech jsem ale opět navštívila ordinaci dotyčného lékaře, protože dcera měla nohy ploché jako kachna. Bohudík měl dovolenou a místo něj tam byla jiná lékařka. Ta se na nožičky podívala a řekla, že asi trochu ploché budou a pro jistotu nás poslala na ortopedii. Pan doktor si dceru postavil na špičky a na paty a jen řekl: "Milá paní, to je na operaci!"Byla jsem v 8. měsíci těhotenství, manžel byl pracovně v zahraničí a já v tu chvíli myslela, že na místě porodím... Pan doktor nás objednal na další kontroly po 1/2 roce a po roce, mezitím jsme chodili na rehabilitaci a poctivě cvičili. Po roce se situace nepatrně zlepšila, ovšem pouze ve schopnosti obnovení klenby ve stoji na špičkách. Dceři ujíždějí patičky ven a kotníky dovnitř, takže nás teď v prosinci čeká operace obou nohou - úprava svalových úponú na klenbě a osteotomie patní kosti. Tolik asi k tomu, jak lze nožičky napravit. Pokud je vada opravdu výrazná, asi se operaci nelze vyhnout. Vzhledem k tomu, že plochonoží má vliv na pozdější stav kolen, kyčlí, páteře a v neposlední řadě i možnosti otěhotnět, nijak jsme se operaci nebránili. Doufám, že nikoho zbytečně nevyděsím a až bude po operaci, dám určitě vědět, co všechno to obnášelo.
|
| Verča s Lucinkou | 63735 |
|
|
24.10.2007 15:39:46
Ahoj,
no nás asi trápí taky ploché nohy, i když na první pohled má klenbičku na nožkách krásně vidět. K ortopedovi nás napadlo zajít, protože má při chůzi špičky trochu vtočené dovnitř. Máte některá z Vás stejný problém? Jsou jí čtyři ročky a ortopedické vložky odmítá již po prvním kroku s pláčem, že ji tlačí. Taky byl dost problém, sehnat boty, do kterých by se ty ort. vložky vešly. Děkuji. |
| Marie |
| • |
18.10.2007 0:14:58
Já si dovolím napsat, jak my řešíme ploché nohy našeho syna - od 3 let nosí pantofle s ortopedickým tvarováním (na doma a v létě i na venek) - na rozdíl od "předpisových" papuček (taky mu nepomohly) ty pantofle nutí nohu přitáhnout pantofel k chodidlu, čímž se prakticky neustále cvičí ty správné svaly na noze, a to zcela nevědomky. Zkuste a uvidíte, třeba to pomůže.
Náš syn se sice ze začátku pár dnů zlobil, že mu pantofle padají z nohy, ale ukázala jsem mu, že já si svoje pantofle taky musím při chůzi přitáhnout pomocí svalů na prstech nohou (názorně jsem mu to předvedla) a když jsem mu k tomu nabulíkovala, že takové pantofle nosí jenom šikovné děti, tak je od té doby nesundal. Tak vyzkoušejte. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.