Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Xantipa. | 34439 |
|
|
5.3.2008 13:22:50
Lído, jejda, ten má "obří" nožku. Můj syn má zatím "jen" č. 36. Ale zato Tě troufnu ve výšce - má 156 cm - ale 37 kg. Kolikrát mám pocit, že si někteří musejí nutně myslet, že ho trápíme hlady, protože je jak tyčka. Sobecky mě těší, že někteří kluci jsou na tom hůř /myslím váhově/ a dokonce - také nejsou hlady týráni
![]() ![]() |
| Lída+2 | 28136 |
|
|
29.2.2008 13:43:55
Xantipo, Lukovi tomu staršímu je 9 let taky. Boty nosí 37-38.... a vysoký je 142-144cm on chvíli nepostojí a máme pokaždý nějak jinak....,ale má jen 26kg...
![]() TAk se taky bojím o záda...svaly prakticky neexistují... a poslední fotka z pod vody....kdy proplavává kruhem co donesl z bazénu..nemůžu nikomu ani ukázat.... |
| Lída+2 | 28136 |
|
|
29.2.2008 13:40:41
No Danovi na to přišli v 5letech,ale jak jsem psala níž..od listopadu do února ta noha vyrostla o 1,5cm.... a zplochla...(to je výraz
),ale měl to maličko....a tak dostal vložky a za půl roku kontrola a OK!Od tý doby problém nemá. a cvičili jsme jen půl roku,ale měl právě i cviky kdy musel ležet a různě cvičit nohama...jako motýlek....a pak přetlačoval rehabilitačku a tak...pak chodil po korálích bosky....to říkala, že je nejlepší a masáže míčkem s těma trnama gumovejma....aby se ty svaly snažili hejbat říkala..... OBa mu přišli na to, že by z něj byl dobrej hadí muž. JAk ortoped tak ona...... |
| Xantipa. | 34439 |
|
|
29.2.2008 11:20:16
Lído, kolik je synovi? Mému 9 let. Cvičit prý je skoro k ničemu, on tedy chodí na karata /tam cvičí dost/ a plavat, ale to spíš kvůli zádovému svalstvu. Jedině snad má sbírat prsty od nohou kuličky. Tak uvidím. Co mě spíš straší, že mu roste pod kotníkem taková kost, jako druhý kotník /doktor říkal, kotvička/. Ale nic s tím dělat nebude, pokud nebude mít problém. Já měla, nemohla jsem pak už chodit a hýbat nohou od kotníku dolů, jak to bolelo. Museli mi to odstranit, ale z dnešního lékařského pohledu tu bylo prý blbě odoperované, protože mi při tom přeťali nějaké šlachy, které tam pro správnou funkci nohy musí zůstat neporušené. To už prý dneska nehrozí - myslím ten špatný postup při operaci. Uvidíme. Já totiž měla pocit, že ty nohy má úplně divně, ale prý ne, zdá se mi to, protože je moc velký a má problém s koordinací pohybů. Musí se prý s těma velkýma nohama a rukama sžít.
|
| Lída+2 | 28136 |
|
|
28.2.2008 16:12:59
XAntipo no já sním cvičila než řekl, že je to dobrý...rehabilitačka nám,ale dala cviky na nohy od pasu dolů..takže snad za ten půlrok nezakrněli
![]() |
| Xantipa. | 34439 |
|
|
28.2.2008 14:06:00
Tak já taky byla se synem u ortopeda, podíval se, řekl, že nohy má rovné /nohy do BŽ na to prý mají obrovský vliv/, zeptal se, jaké sporty dělá, řekl, že to je OK, plochý nohy prostě má, cvičení extra žádné, pevné boty - prý nepřehánět, protože při tom prý zakrní nějaké šlachy, které tu klenbu drží. Jeho doporučení - pokud to jde /u nás ano/- v létě co nejvíc chodit bosky a doma to samé.
|
| Lída+2 | 28136 |
|
|
28.2.2008 6:12:42
To vyšetření na plochou nohu nebolí....a není nepřijemný......sundaj se kalhoty, ponožky. Pak si stoupne před DR ten koukne jak stojí..v jakým stavu má kolena..pak se před ním chvilku bosky prochází a pak ty nožičky bral do ruky a prozkoumal. PAk chctěl vidět boty co jsme v nich přišli...popsat boty co nosí jindy....sháněl se co používá jako přezůvky(jsem řekla že doma spíš nic...na návštěvu má zdrav. pantofle a ve školce zdrav. sandály)...
Napsal nám rehabilitace a vložky měli jsme je střídat ve všech botách jen ty přezůvky ne, když jsme měli co jsme měli...za půl roku kontrola.....prozkoumání celého těla....konstatování, že jeho doměnka byla správná,.že to měl syn z toho jak mu rychle vyrostla přes zimu noha o 1,5cm.... a denně jsem cvičili ty cviky co nám ukázala rehabilitačka....asi 10minut |
| Adina a Jáša |
| • |
27.2.2008 22:29:44
Ahojky, nemáte zkušenosti s dítětem, které chodí převážně po špičkách? Chodí takhle posledních pár měsíců, když ho okřiknu, jde chvíli normálně po celém chodidle, ale za chvíli už je zase na špičkách.. Podle naší dětské Dr. je to jen zlozvyk a nemám ho napomínat, protože bude takhle chodit schválně. Přišla nám ale na 3leté kontrole na ploché nožky, jdeme na ortopeii, co nás tam čeká za vyšetření? Děkuji A.
|
| Klarisa13 | 76914 |
|
|
28.1.2008 20:11:00
Náš syn 12 měs. vyvracel nožy dovnitř. Byli jsme u ortopeda a mělo by se to srovnat. Boty se žirafou máme také, ale důležitý je prý pevný kotník. Také jsme přehazovali. Nám to pomohlo. Teď je to už celkem dobré. Plochou nohu máme také. Zatím to nijak neřešíme. Je ještě maličkej a s chůzí teprve začíná.
|
| Ferdulka | 10415 |
|
|
10.1.2008 18:33:11
Přehodit botičky pravou na levou je nesmysl,co se tradoval dříve,ale teď už se to opravdu nedělá!!
Boty se žirafkou jsou pouze "zdravotně nezávadná obuv",nikoli ortopedicky vhodná,často se to bohužel zaměňuje. Určitě bych se zašla pro jistotu s dítkem ukázat na ortopedii,vesměs ale chybný stereotyp chůze nic neznamená,ale pro jistotu.Vložky pro plochou nohu se pak píší dětem od 3 let,kdy už je klenba nožní vytvořená,do té doby je plochá noha fyziologická.Ale dr.nožičky prohlédne,zda je vše,jak má být,pro váš klid určitě. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.