| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Ploché nohy

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 680] Názory 681690 z 917  [Dalších 227 >>]
Nana, dvě děti
  • 
1.9.2006 12:14:28
Možná zkusit nějakou rehabilitaci, ale moje dcera /8letá/ i přes cvičení pořád nohu vtáčí (ona má ale vrozenou vadu), je pravda že když jí na to upozorním tak si na to dává pozor a hlídá si to.
Jana Kratochvílová
  • 
1.9.2006 7:57:52
Ahoj maminky,
nevím kam svůj dotaz zařadit, tak to zkusím napsat sem. Moje dcera (3-letá)chodí
pravou špičkou nohy dovnitř a když utíká tak ty špičky k sobě dává obě. Byli jsme u ortopeda asi před rokem a půl a ten řekl, že se to spraví samo až přestane nosit plíny a začne lépe chodit. Malá chodí bez plín přes rok, ale žádné zlepšení nevidím. Má některá z vás podobnou zkušenost?
David Knobloch
  • 
29.8.2006 16:02:01
Dobrý den, od září budu distributorem několika německých firem, které vyrábí zdravotní a ortopedickou obuv. Rád se s Vámi spojím a případně Vám i nabídnu dětskou obuv. S pozdravem David Knobloch email:davidknobloch@email.cz
Karin Vaňková
  • 
22.8.2006 23:34:17
Prosím poraďte mi,kde lze na pětiletého syna sehnat kotníčkové zpevněné bačkůrky,do kterých lze dát vložky kvůli klenbě?Dávat letní sandály do školky se mi nechce,není to domácí obuv.Syn má velikost nohy 31.díky
K.V.
Lenka Chumlenová
  • 
30.5.2006 21:42:33
Dívám se, že máme se svou tříletou dcerou uplně stejný problém jako vy.
My ještě k tomu chodíme po špičkách. Radu nemám, ale chtěla bych Vás poprosit, pokud se něco dozvíte, prosím o radu, či informaci. Díky
Alice + 3 41248
1.4.2006 15:14:26
Ferdulko, nevím jestli jste z Prahy, ale kdyby, tak nevíš, kde dělají ty vložky podle odlitku s pevným vedením paty?
Dík.
MÍŠA&FÍK 38466
31.3.2006 22:10:28
Ferdulko,
díky za informace! Určitě se na vše budu informovat.
Chodíme nejspíš na "zázračnou" protetiku. Nám dělají vložky "OD OKA" !!! Žádné otisky a žádná možnost výběru - byť třeba za doplatek....
Pokaždé když tam se synem jdu se vyptávám a podivuji, proč ho nechtějí vidět alespoň vyzutého a pokaždé slyším odpověď, že to není nutné.....
Už vím, že je nejvyšší čas na změnu!!!
Díky! Michaela
Ferdulka 10415
31.3.2006 21:32:20
Ortopedickou obuv hradí všechny zdravotní pojišťovny do výše úhrady VZP,což je těch 1000,-Kč.Je nutné schválení revizním lékařem.

Ty vložky jsou dělané dvojím způsobem-buď podle odlitku-kdy dítě stoupne do hmoty a podle odlitku se vyrábí vložka nebo podle otisku-plantogramu.Ty odlitkové bývají vyšší,s pevným vedením paty,zabírají o něco víc místa v botě,ale to pevné vedení paty je pro děti důležité.Vložky podle plantogramu vedení paty nemají a jsou tenčí.
MÍŠA&FÍK 38466
31.3.2006 18:33:05
Dano, Martino, Pavle.......
zdravím, přeji hezký den a mám velkou prosbu.
Píšete o možnosti hrazení ortopedické obuvi pro dítě zdravotní pojišťovnou....
Velmi by mě zajímaly podrobnosti.
Jaká ZP toto hradí?
Syn (4,5) nosí ortopedické vložky již asi 2 roky a dle ošetřujícího ortopeda máme nárok na úhradu pouze 2krát ročně a týká se pouze vyjímatelných vložek.
Na zprávě je uvedeno jakési číslo 05250. Vložky jsou kožené podložené korkem.
Když chci do sandálů vložky na pevno, musíme je zaplatit. Stejně jako když synovi samozřejmě od jara do zimy naroste noha a je třeba dalších vložek.....
O obuvi ani nemluvě.....
Ve zprávě od lékaře je uveden tento nález :
- Při stoji valgozita kolen 10-15 st.
- Paty ve výrazném valgozním postavení 15-20 st.
- Při chůzi vtáčí nožky mediálně.
- Klenba nohy je výrazně snížena.
- Nazn. varozita pravého palce
Také mám zkušenosti, že do každých bot (byť nakupujeme jen ve zdr.prodejně) vložky nepasují, neboť jsou dost vysoké i pod patou a ta potom v botě špatně sedí - je moc vysoko....
Moc by mě zajímaly vaše zkušenosti.
Díky! Michala
Martina Gřundělová, syn skoro 2 roky
  • 
30.3.2006 15:17:56
My bereme ortopedickou obuv 3x do roka, tedy co 4měsíce nám ji doktor předepíše. Pojišťovna nám hradí 1000kč a my doplácíme v rozmezí od 300 do 500 podle druhu obuvi.
[<<Předchozích 680] Názory 681690 z 917  [Dalších 227 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.