Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Proppi | 29705 |
|
|
28.4.2005 9:49:43
Moje osmiletá dcera má ploché nohy a taky má vybočený kloub pod palcem(nemůžu si vzpomenout jak se tomu říká odborně).Lékař,kterého už přes rok navšteěvujem,říkal ,že tohle mají ženy po 40letech(pamatuji si že to mívají babičky)dcera nosí speciální ortop.vložky,pravidelně jezdíme na rehabilitační cvičení,cvičí doma(ikdyž se jí moc nechce)a stejně mi připadá že se to moc nelepší.Mám strach,že bude muset na nákou operaci.Na svuj věk je velka a má v 8letech vel.boty 38 a ještě ke všemu je hubeňour.Jestlipak máte někdo podobný problém?
|
| Helik syn 5let | 22950 |
|
|
20.4.2005 7:30:47
Mě taky v mých 32letech řekli,že mám příčně plochou nohu,a když jsem se ptala jak je to možné,že jsem ji celý život neměla ,tak řekli,máte děti?,mám no tak se nedivte,po těhotenství se vám mění celé tělo a i nohy,které měli velikou zátěž.Nosím celý život boty s klenbou i v těhotenství,no ale tohle je propadlá klenba pod prsty v pravé vrchní části nohy u pravé nohy
|
| Luciniště | 23761 |
|
|
12.4.2005 10:57:28
odpovím driv, sem sem mrkla...
ja si ji půjčila z městské knihovny - po praze určitě k sehnání je, záleží na knihovníkovi u Vás :-) knizka je celkem dobrá jen jsem se pozastavila nad obrázkem kde chlapec ukazuje chůzi po vnitřních hranách chodidel a vypadá jek spastický diparetik....takhle bych dítě asi chodit nenutila.... lucka |
| květa (klárka 3,5leta) |
| • |
11.4.2005 20:40:57
Dášo, prosím tě, dá se ta kniha Hany Novotné Děti s diagnózou plochá noha někde sehnat? Na internetu to nikde nemůžu najít:( Dík.
|
| Andy |
| • |
1.4.2005 8:49:53
Tak se moc, moc, moc, moc omlouvám, že telefon dávám až teď. Odborné vyšetření a specialní vložky do bot - doktor Horák, Pardubice č.466612233. Doufám, že vám to pomůže. Už jsem tam poslala známou a je nadšená ona i kluk.
|
| boruvka.1 | 27610 |
|
|
11.3.2005 17:33:59
Luciniště, moc,moc díky. Hned to zkusíme.
|
| Luciniště | 23761 |
|
|
11.3.2005 14:26:38
|
| Luciniště | 23761 |
|
|
11.3.2005 14:22:02
ahoj borůvko
nalistuj si v diskusy dozadu,něco jsem tam už popisivala: cvičení s molitanovým míčkem, píďalky,sbírání korálků, kamínků atd, prstci u nohou a cvičení klenbičky jako takové + cv. na správné držení těla... také něco píší mamky tady |
| boruvka.1 | 27610 |
|
|
11.3.2005 9:27:51
Ahoj holky,mám 4 letou holku,které doktorka při tříleté prohlídce "objevila" ploché nohy. Vůbec jsem si toho nebyla vědoma,ale přišlo mi divné,že když byla malá,tak nejradši chodila po špičkách. Jinak chodí rovně,špičky k sobě nenatáčí,na bolesti zad si nestěžuje,jen ji bolí šlapky. Koupili jsme ortopedické vložky a večer jí nožky masíruju. Chtěla jsem se zeptat,jestli nevíte o nějakém cvičení,které by nohu mohlo naformovat. Slišela jsem něco o cvičení s balonkem,ale nevím jak na to. Díky
|
| Luciniště | 23761 |
|
|
24.2.2005 16:00:17
to nebyla kritika knížky, jen jsem nevěděla jestli myslíte jen add nohy nebo celé dolní končetiny ve všech kloubech... :-) (addukce se nejčastěji používá ve spojitosti s kyčlemi,u nohou spíše mluvíme o valgozitě, ale to jsou jen takové odborné pindy :-))
koukám že knížku mají v knihovně ráda do ní juknu, píšou že je tam i o prevenci...alespoň v titulku ono prevencí je prakticky nošení správné obuvy,správná pohybová výchova i učení správně sedět s nožičkama rovně.....a stimulace chůze po kamínkách... to ale vše jistě víte jak píšete mně jde o sekundárn prevenci nebo jak ji nazvat, kdy vidíme , pediatr vidí, že dítko je sice v normě ,a některé z toho opravdu vyroste, ale nějaké drobnosti na držení jak tělíčka či konkrétně nožiček jsou ,a už v této chvíly bych já s nějakým cvikem přišla |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.