Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| jana |
| • |
8.5.2005 23:25:28
Luciniště....Jsem ráda, že se ozval někdo, kdo s tím má už své zkušenosti. Překvapuje mě, že na to existují nějaká cvičení...Do dnes jsem se s tím nesetkala, žádný lékař mi to ani nedoporučil. Škoda, snad by se s tím v dětství dalo něco dělat. Mám za sebou operaci haluxu, asi 7 týdnů, a pomalu to rozcházím... Musím ale uznat, že po operaci první nohy, mé bolesti (hlavně v noci) přešli. Proto jsem se taky nyní po 4 letech odhodlala k operaci druhé nohy. Ani teď mi však nebyla žádná cvičení ani rhb doporučena! Musím se při další kontrole lékaře pozeptat...:-) Děkuji jana
|
| Luciniště | 23761 |
|
|
8.5.2005 13:46:26
určitě je vbočený palec (halux valgus)i dědičnou záleitostí a má přímou souvislost s plochou příčnou klenbou
já bych pro operaci byla až v poslední řadě budete se divit ale dá se cvičit, je to ale velice zdlouhavé, opravdu velice pokud se Vám po pár měsících stále zdá, že nic, ani bych se nedivila ale prosím vytrvejte krom klasického cvíča na ploché nohy bych zařadila cvičení "Malá noha",nevím jak by to zvládala 8letá dcerka záleží na jejím smyslu pro pohyb nejdřív se snažíte za dopomici jen udržet příčnou klenbu tak jak vám ji rehabka (pak sama)nastaví, nejtěžší je na tom uědomit si kterými svalíky klenbu udržet ,ale jde to, mozek totiž něřídí jednotlivé svalíky, ale pohyb jako takový také lze nacvičit odtahování palce, zprvu ho jen suneme prstem v požadovaném směru a snažíme se vyvynout nějakou aktivitu i palcem. jde to opravdu ztěžka a na celém cvičení je nejdůležitější vydržet, jak zjistíte první výsledky určitě už chuť bude větší mám s tím vlastní zkušenosti, sama mám vrozenně vbočený palec, nebyla jsem v jeho cvičení nijak pečlivá až jednou se mi sešlo pár dětiček se stejným problémem a cvičily jsme spolu a já zjistila že opravdu bolesti ustupují a že to co nás učili nebyl kec :-) palec mám do zatáčky stále a teď tedy necvičím takže se to vrací :-( moje chyba, důležité je asi nepřestat pokud jde o malé dítko je větší šance, že to tělo vezme jako nový model držení, pokud už Vám je víc nezbývá než cvičit a cvičit a držet paleček na uzdě pokud jde o vložky a jiné korekčí pomůcky, určitě Vám pomohou, ale jsou jen pomocí a je chybou se na ně plně spoléhat i pokud máte v botce vložku snažte se aktivně držet klenbu, ona Vás jen navede ale práce je jen na nás a ještě k té operaci, určitě je důlžité posoudit její nevyhnutelnost (o čemž nepochybuji, že se tak děje)a pak se na ní také nespoléhat, že vše je vyřešeno, naopak po O jsou svalíky zásahem "v šoku" a ochabují, takže rhb je nutností to že se vbočení palcepo O vrací je dost časté, otázkou je proč podle mne se dost podceňuje právě následná rhb (doživotní péče o tentoproblém) to jen můj názor zdraví L |
| Líza | 17721 |
|
|
8.5.2005 13:21:08
Děkuju :-)
|
| Luciniště | 23761 |
|
|
8.5.2005 13:17:01
ahoj Lízo, určitě se vše dá upravit :-)
ty cviky které jsi sama cvičila jistě s malou cvičit můžeš také + teď v létě běhat po trávníku....to znáš a i jiné cvičení, které také ovlivňuje postavení nožiček(třeba Motýlek-sed,plosky v sobě a hmitat kolínky , děti moc baví jmenovat kam všude letí....posky se snaží držet stále na sebe přilepené nebo jimi pak dělat malou a velkou mističku- malíkové hrany jsou dno)tento cvik není samospasitelný, ale spolu s ostatnímy také dopomáhá důležité je ale dítko nepřetížit a odhadnout kdy má dost stačí jen desetiminutovky, víc pozornosti asi stejně nevybojuješ nebo cviky rozvrhnout do celého dne jak se to hodí , nejdůležiější je dítě cvičením neotrávit omlouvám se za opožděnou odpověď, byli jsme pryč....a bez pc je to také fajn :-) ať se daří L |
| Ferdulka | 10415 |
|
|
30.4.2005 8:11:30
Pomáhají střídavé koupele teplou studenou vodou a pod vodou promasírovat plosky,po té koupeli promazat nějakou mentolovou mastičkou.
Jinak je na to i rehabilitace-elektroléčba,která zmírní bolesti a křeče v nártech-ultrazvuk,DD proudy,dobré jsou na to i vířivé koupele. No a vhodná obuv s vložkou...buď zhotovenou na míru,nebo už jsou dobré a hezky udělané i ty sériové-třeba od Bamy,nebo teď jsme kupovali dětem od fi Smeták-Vrba... Chtělo by to asi navštívit ortopeda-ten předepíše jak ty vložky na míru,tak ty rehabilitace... |
| LenkaVa | 28901 |
|
29.4.2005 22:42:54
Ahojky Heliku, mám úplně stejný problém jako ty. Je mi 30 a mám 3 ratolesti, takže asi opravdu těhu a následné nošení dětí tomu podstatně přispělo.
Můžu se zeptat jak to řešíš a jestli jsi někde byla? Já to pořád odkládám, ale už mám takové problémy, že mě chytají křeče do chodidel a nejde to prostě jen tak opomenout. Jestli chceš ozvi se a třeba se něco dozvím, co by mi pomohlo. Díky Lenka lenka@zeli.cz |
| jana |
| • |
29.4.2005 17:50:01
Prropi....tak to jsem ráda, že se dnes už dětem věnuje více péče, než dříve. Mě dětská lékařka (spíš mé matce) pouze sdělila při prohlídce, že mám ploché nohy a ten palec a to bylo vše. Možná to chtělo více péče ze strany matky, ale to už je jedno.
Dětem se určitě dělá šetrnější způsob operace, i v dospělosti se rozhodují dle stavu kostí. Doktor říká, že to může dorůst. Proto je asi nutná prevence- ortop. vložky a i ty žabky, nebo korekce mezi prsty. Hodně úspěchů v léčbě... Jana |
| Líza | 17721 |
|
|
29.4.2005 13:59:21
Ahoj, potřebovala bych poradit - možná jde jen o terminologický problém, ale přece.
3letá dcerka má slabě valgózní postavení patiček, dr. říkal, že ten nález je minimální a bude to dobré, klenba je v pořádku, dostala vložky s klínem a k tomu letáček s několika doporučenými cviky - ale zdá se mi, že ty cviky jsou pro dospělé, ani nevím, jak bych k něčemu tak složitému dítě přiměla. Znám ty cviky, které jsem sama kdysi dělávala kvůli nízké klenbě - o nich se tu v diskusi dost psalo, sbírat prsty drobné věcičky, koulet molitan. míčky, dělat píďalku a tak. Ale předpokládám, že ty asi pro moji dceru vhodné nebudou. Nebo ano? Co tedy cvičit? |
| Proppi | 29705 |
|
|
28.4.2005 20:37:20
Jano ,děkuji za vaši zprávu.My už navštěvujeme ortopeda-protetika(ten nám udělal ty vložky+takové dlážky na noc)o operaci nám taky říkal.Ale prý je jiná operace u dospělých a jiná u dětí.Taky ještě navštěvujem doktorku ortopedku(tam absolvujeme ty rehabka)a ta hlídá všechno(záda,plochý nohy,uvolněné vazivo...).Chtěla sem se optat,jestli po té operaci víte ,zda se vám to může udělat znova?Taky nám doporučil nosit botky žabky.Ještě jednou díky.Přeji vám,ať vás to nebolí a ať se brzy uzdravíte.
|
| Jana + dva kluci |
| • |
28.4.2005 11:40:01
Proppi.... Říká se tomu Halux- tzv. vybočený palec. Zrovna čekám, až se mi zahojí po operaci. Je mi 30 let a od dětství mám příčně ploché nohy a taky vybočené palce. Dle mého názoru je to i dědičné, a převážně se to týká našeho pohlaví...v rodině tím trpí babíčka, dvě tety. Myslím, že v dětství se toho nedá moc dělat, ale až noha přestane růst, tak je spousta typu operací,kterými se to dá odstranit. Vím, je to velmi nepříjemné, někdy to bolí a ne všechny boty jsou "nám" dostupné. Bohužel to asi nejde nijak ovlivnit. Doporučuji obrátit se na ortopeda, poradí vám určitě lépe.
Jinak vám přejí hodně trpělivosti. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.