| Epepe | 89236 |
|
|
11.10.2019 11:40:21
X-krát. (Z pozice školy.)
Je to úplně běžné, dělá to spousta dětí. Paní učitelka by to řešit měla. Zabavit, nabídnout alternativu, v nejhorším WC. Pokud je to příliš extenzivní, je dobré se zamyslet, jestli se dítě nesetkává s nevhodným sex. chováním u jiných. |
| petluše | 39676 |
|
|
11.10.2019 11:20:08
Díky, zajdu znovu a zkusím se domluvit.
|
| petluše | 39676 |
|
|
11.10.2019 11:19:19
Dceři to bylo vysvětleno několikrát. Práci navíc jsem myslela jen pro ni. Udělala by to co ostatní + práci navíc.
|
| Karkulkaaa | 82225 |
|
|
11.10.2019 10:48:56
Syn se taky nudil, zlobil a vyrušoval ostatní, paní učitelka si stěžovala, ale úkoly navíc řešit nechtěla, prý ať si počítá dopředu v učebnici, to ale byly příklady pořád ty samé dokola. Domluvila jsem se s ní, že si syn bude nosit úkoly ode mě, založila sešit s eurodeskami, kam jsem vkládala zajímavé a různorodé úkoly. Možná by na to paní učitelka přistoupila, pro tebe je to práce navíc, ale dá se to zvládnout.
|
| vlad. | 38059 |
|
|
11.10.2019 10:38:02
Řešila kamarádka s dcerkou. Měli fajn spolupracující učitelku, a domluvený signál, že když se holčička "zapomene", dá jí ruku na rameno a uvede ji zpět do reality. Fungovalo to dobře.
Represe jsou blbost. Dostatečně vysvětlit dítěti, kontaktovat učitelku, ta vaše sice moc chápavě nevypadá, ale třeba s ní nakonec bude řeč. |
| petluše | 39676 |
|
|
11.10.2019 10:16:29
Prvnacka pokud se nudí tak má sklony k masturbaci. Několikrát vysvětleno, ví že před lidma se to nedělá. Ale, byla jsem ve škole a dozvěděla jsem se že to dělá i tam. Jen při matematice, mám s ní jít k lékaři. Tam půjdu ale netuším jak nám to pomůže, pošle nás k psychologovi? Dle dcery se tam nudí, paní učitelka přidat práci zvlášť nechce. Neřešili jste?
|
| Karkulína | 99978 |
|
|
18.11.2017 18:05:28
Pruhovaná, jo. Minimálně pro začátek bych jí řekla jen něco jako "Maruško, co to děláš, nech toho". Určitě bych jí hned nezačala vykládat o masturbaci a sexu. Pochybuju, že by z toho měla v 5 letech rozum. A taky pochybuju, že by kvůli tomu měla celý život trauma.
|
| Pruhovaná | 64704 |
|
|
18.11.2017 15:52:46
Ty bys tedy řekla, že se to nedělá.
Ale to bys tomu dítěti lhala. Ono se to totiž dělá a JE to něco zvláštního, co patří za dveře pokojíčku, takové věci se totiž obvykle dělají poněkud tajně.Ale možná by ti chudák dítě uvěřilo, a mělo by to ten kýžený výsledek, že by to nadále dělalo tajně, akorát s prima pocity viny. |
| Karkulína | 99978 |
|
|
18.11.2017 14:29:40
Marko, já z toho vědu rozhodně nedělám. Když rozpitváš každou větu, co jsem napsala, zvlášť, a přidáš k ní komentář, trochu se z toho vytrácí to, co jsem chtěla říct. Myslím to tak, že bych holčičku neutvrzovala v tom, že to má dělat "tajně" a tím z toho dělala něco zvláštního, co patří za zavřené dveře pokojíčku. Vlastně bych to vůbec moc nerozmazávala. Nepatřím k těm, co s dětmi řeší za každou cenu věci kolem sexu už v útlém věku. Ale asi je to tím, že jsem to u syna nezažila. Tak si nad tím jen tak přemýšlím, co bych dělala. A jak se znám, šla bych na to asi takhle, jak píšu. Tím samozřejmě neříkám, že tak by to bylo správně. Nejsem dětský psycholog ani sexuolog
![]() |
| Marika Letní | 140743 |
|
|
18.11.2017 14:15:41
Karkulíno "Maruško, to před lidmi nedělej, ale zavři se v pokojíčku, tam si můžeš pipinku hladit, jak dlouho chceš."
Přesně to jsem říkala. ![]() "To mi připadá ujeté." CO je ujetého na masturbaci? "Pokud se z toho nebude dělat věda, tak ona s tím časem přestane." Cha cha. Už jsi viděla někoho, kdo objevil libé pocity při masturbaci a přestal s tím? Leda pak, že dojde do věku, že má lepší pocity při sexu s partnerem (ale to také není pravidlo). Připadá mi, že z toho děláš vědu ty. Masturbace je normální, pokud ji objeví malé dítě, je vhodné mu vysvětlit, že to je zábava pro něj a nikoli okolí a tedy, že si to má nechat na soukromí svého pokoje. |
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.