| Půlka psa | 24064 |
|
|
27.8.2024 8:10:50
Nám to přes zimu vždycky chcíplo bez ohledu na péči a stanoviště. Tak hodně štěstí přeji.
|
| apo-lena | 159305 |
|
27.8.2024 7:34:44
Sháním nějaké ovocné stromky a narazila jsem včera na obchod s krásnými ibišky. Ten návod na přezimování mi přijde dobrý.
https://zahradnictvichovanec.cz/340-navod-na-pestovani A barvy květů má nádherné. Škoda, že mám ba zahradě málo místa. |
| Čumča. | 160024 |
|
|
26.8.2024 22:58:44
neznámá, mrazuvzdornost do -25°C bude syrský ibišek, net kolikrát strašně kecá, letos mi jeden ze tří syrských namrznul a obrostl až v červnu...překvapilo mě, že se to může stát u víceletého velkého keře
U toho bahenního ibišku, to místo, cos psala, je dobré, usadila bych ho do půdy v květináči, bude si rochnit ve vlhku a v říjnu bych ho seřízla, vytáhla a dala do sklepa.. |
| neznámá | 91073 |
|
26.8.2024 22:21:21
Ha, teď dočítám.
Někde píší mrazuvzdornost do -25, jinde nižší a jinde doporučují ne vyšších polohách zimování ve skleníku nebo ve sklepě. Dost protichůdné. ![]() |
| Čumča. | 160024 |
|
|
26.8.2024 22:14:43
neznámá, já mám za to, že bahenní ibišek patří na zimu do skleníku
, anebo ještě lépe do sklepa, kde nemrzne (je seříznutí na bázi, takže světlo nepotřebuje). |
| neznámá | 91073 |
|
26.8.2024 22:08:01
Máte v zahradě? Jaké přesně zvolit stanoviště?
Původně jsem ho koupila k jezírku, jedna strana prosakuje a je tam trvale mokro, ale ne bahno. Teď se dočítám, protichůdné informace. Někde píší, že potřebuje vlhko a to i v zimě, jinde píší, že tolik vlhka nepotřebuje a stačí ho jen občas zalít. Tak přemýšlím jestli to risknu k jezírku nebo budu hledat jiné místo. |
| Vranice | 21600 |
|
|
21.8.2024 17:31:59
Staré jabloně bych nechala prořezat odborníkem-sadařem v zimě a pak i v létě. Koruna se prosvětlí, provzdušní, ovoce bude méně a větší. Když má strom více světla a vzduchu, nemnoží se tolik houbovité choroby.
Do stínu kromě již zmíněných rostlin můžu doporučit hortenzii stromečkovitou (je to keř, nikoli strom), která nemá sice tak noblesní různobarevné květy jako velkolistá, ale kvete spolehlivě, nevymrzá, je mnohem odolnější a méně náročná: https://www.stream.cz/tipy-pro-nadhernou-zahradu/hortenzie-latnata-nenarocna-kraska-ktera-snese-slunce-a-nepotrebuje-vydatne-zalevat-64687957 Pod jehličnan bych zkusila dát něco nízkého půdopokryvného, třeba zběhovec plazivý, který má několik odrůd z různě barevnými listy. Líp mu je na sluníčku ale zvládne i stín pod stromem. Muškát je tak trochu sukulent a nesvědčí mu, když má stále mokro. Od té doby, co se mi pod tíhou převislých muškátů převrhnul truhlík, mám radši ty obyčejné, P. zonale anebo velkokvěté anglické. Ale je to věc vkusu. Jinak doporučuju udělat si vycházku po místní čtvrti a okouknout, co mají kolem bydlící v zahradách, čemu se tam daří. Pokud ovšem nebydlíš v nově vzniklém satelitu s betonovými ploty . |
| holkamodroočka | 156337 |
|
21.8.2024 11:47:55
Muškáty jako v Rakousku má mamka, v jednom truhlíků, nevrství je na sebe. Ale jsou několikaleté. Má k tomu uzpůsobenou zimní zahradu, kde má speciální poličky, diky kterým se ty dlouhé převisy nelámou. A kvetou jí 2x za sezónu.
|
| holkamodroočka | 156337 |
|
21.8.2024 11:47:32
2x
|
| Dooly. | 12201 |
|
|
21.8.2024 8:52:13
take mam takove misto a rostou mi tam bedly jedle
je to sranda,skocit do zahrady,narezat houby a mit k veceri smazenici |
Štědrý den v Zoo OlomoucOlomouc
Advent na KarlštejněBeroun
Předsilvestrovský výstup na BrdoKroměříž
Pražský Nový Svět pod rouškou nociPraha 1
Tříkrálový průvod PrahouPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.