| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Květiny a zahrada

(?)
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 18389  [Dalších 18329 >>]
Vítr z hor 100046
20.8.2024 21:48:06
Proti monilioze se strika podle toho, se kterou bojujes. Pri kveteni se strika proti spale (jeden projev moniliozy - leze to pres kvety do dreva, takze pak zasychaji cele vetve), pozdeji potom na hnilobu plodu (druhy projev moniliozy).

Ale zrovna u tech jablek mi pripada, ze kdyby se ubranily plody pred nakousanim ruznymi nerady, tak by tam ta hniloba vubec nemusela nastat. Zato na nektere svestky se clovek jen krive podiva, a uz to hnije.
lampetra 25845
20.8.2024 21:45:40
Napíšu jen k muskatum. Velikanske previsy jako v Tyrolsku jsou někdy docilene dvema truhlíky nad sebou /videla jsem u kolegyne zde v Čechách/. Muskaty kupuju jednoduché, neplnokvete. Kupuju tedy vetsi sazenice, ne ten sadbovac po 10 kusech. Trik je v opravdu dobrem hnojeni, hnojim po cca mesici od sadby, do kazde zalivky. Hnojivo na muskaty, driv jsem si ho vozila z Německa. Mam samozavlažovací truhlíky, včera jsem zrovna obírala kvety z převis mam 1.30 m, jsou krásné, nekolik let jsem je takhle krásne neměla. Je dobré pocadi. Kdyz je cca nad 20 stupňů, zalévám kazdy den, 5 l konev, mam ale truhliky 90cm dlouhé. Vic neporadím .
Vítr z hor 100046
20.8.2024 21:42:40
Krome bohysek se pripojuji k pomnenkovci a srdcovce. Ozdoba a radost. Srdcovky jsou ruznych barev, ja miluju bilou. Vrbina se rychle rozmnozi a neda se ji zbavit. Vsude vleze. Takze tu ne. Dluzichy se museji udrzovat, porad z nich neco strihat, aby z nich netrcely klacky. Nove dluzichy jsou krasne, tak to laka. Ale uz druhym rokem jsem z nich byla dost rozpacita.
Hortenzie jsou haklive na vodu, je-li sucho, nedari se jim. Ve stinu malo kvetou. Na slunci jsou zvadle. H. macrophylla je dost problematicka, neni jednoduche trefit odrudu, ktera by se darila a misto, kde ji bude dobre. Pokud je u Termix dost teplo behem zimy, snad si muze dovolit koupit hortenzii velkolistou, ktera se ji libi. Pokud ne, ma sanci jedine u odrudy, ktera kvete na letosnich prirustcich.
Čumča. 160024
20.8.2024 14:19:32
pod jehličnanem bych to jen zamulčovala (jehličnan bude vděčný za lépe udrženou vláhu), nebo dala dekorativní kamínky, případně kapradí (do většího stínu), nebo pérovník pštrosí, pokud je tam polostín, ten je nádherný

pelargonie možná kvetou méně, protože mají méně slunce (nejsou na sevevýchodě/severozápadě?), mně šly přenosné rostliny vždycky nejlíp na východní straně domu, jihozápadní je někdy až příliš vystavená horku, občas fakt výheň...

do stinného koutu bohyšky (bacha, některé už jsou vyšlechtěné na slunce, chce to ty původní odrůdy), kakosty (během jednoho roku vytvoří souvislý pokryv), čechravy jsou úžasné, a existují 30 cm vysoké i přes metr vysoké, jarmanka by mohla prosperovat, je-li tam alespoň hodinka slunce a jinak stín, tužebník jilmový (existuje růžový s něžnými květy a je naprosto bezproblémový, ale to je taky metr výška), taky by tam mohl být spokojený stínomilný rododendron (opatrně, nové druhy už chtějí i slunce) a javor dlanotolistý s bordovými listy, to je velká nádhera, pod ním by mohly být třeba jaterníky a srdcovky...

jabloně bych si nechala zkouknout odborníkem, aby je i prořezal...
apo-lena 159305
19.8.2024 18:53:43
Termixi, miluji stínomilné kytky.
Mám úchylku na pěstování stejných rostlin v různých odrůdách. Dala bych tam různé odrůdy bohyšek, dlužich, poměnkovec, kakosty, srdcovky, vrbinu. Možná i hortenzie.
Dobrou inspiraci získáš v Botanické zahradě v Tróji nebo v Dendrologické v Průhonicích.
apo-lena 159305
19.8.2024 18:37:08
Pelargonie mám letos prvně, zdaleka je nemám tak krásné jako mamka. Nechala jsem je normálně růst, příště je zaštípnu, aby se rozkošatily. Na začátku dostaly speciální substrát, jen jednou jsem provedla pokus o přihnojení. Také nemám spolupracujícího zalévače a neuzvednu velkou konev.
Přesto kvetou, jen ne moc bohatě.
apo-lena 159305
19.8.2024 18:26:38
Mám staré jabloně, mají moniliózu. Jeden rok jsme zkoušeli postřik. Nechala jsem poradit v zahradnictvi. Stříká se na začátku kvetení. Zabralo to.
Letos nemají jablka dobrou sezónu. Většina mi popadala při jarních mrazech, zbytek padá teď.
Tchán má vzrostlé jehličnany a pod nimi pěstuje azalky, rododendron a podléšky a vřes. Jarní cibuloviny tam má taky.
Beat 107867
19.8.2024 17:45:02
MaMar ano, taky jsem nějaké našla v krabici s palacinkovacem. Ale pak jsem VŠE vytahala, krabice vyhazela, spáry vystříkala, všechno jídlo v krabicích.... chvíli klid, a pak zas něco letí.

Edit: supliky jak čerstvě nastěhované.. mělo byt
Beat 107867
19.8.2024 17:43:31
Neznama, my máme nový dům, čistý, bez krámů.. suolily jsou jak čerstvě nastehovane, komora jak z reklamy. A stejně tu ty svině jsou
byvala radka 154149
19.8.2024 17:38:22
Moli byvaji v ohybech krabic, v saccich, v igelitovych taskach v rozich, takze jestli neco takoveho schranujes, tak prebrat, vyhodit. Ja je kdysi nasla v krabici s odstavnovacem a pekarnou, ktere jsem mela nepouzivane ve spizi
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 18389  [Dalších 18329 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.