| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Budulínci aneb Zemřelo nám dítě

Diskuze pro všechny maminky, které potkala největší tragédie jejich života a přesto se rozhodly to nevzdát a bojovat dál. Naše děti zůstanou našemi dětmi jednou provždy, ať jsou kdekoli, tak proč si o nich nepovídat?

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 670] Názory 671680 z 3724  [Dalších 3044 >>]
Dee Dee+2 kluci 91465
8.3.2010 13:23:38
Myslela jsem na to samé.Protože po porodu nebylo jasné, jakým směrem se můj syn vydá (jestli bude úplně normální, nebo postižený, nebo cokoliv mezi tím),tak jsem vyhledávala informace o postižených dětech a co jsem (někdy)našla, mi vyrazilo dech.

Někteří rodiče nutí doktory oživovat těžce postižené, těžce nedonošené děti a pak to dopadá hodně špatně, v podtsatě jen vegetují a stejně po pár letech umírají...(jasně, je hranice zachraňování nedonosšenců 24.tt,ale v praxi existuje šedá zóna třeba už od 22tt,kdy se jen poopraví TP v těhotenským průkazu.Stačí přání rodičů).Nebo v těhotenství odhalí screening těžkou genetickou vadu (kombinované postižení všech orgánů),přesto ti rodiče nejdou na potrat.Je to jejich volba, jim to přijde humánní a já to neodsuzuji.I když trápení toho dítěte a ta spousta operací mi přijde právě nehumánní.

No, naštěstí, syn je normální (má horší zrak),ale nepřestala jsem nad tím přemýšlet.Je to extrémně složité a citlivé téma (doufám, že jsem se tím nikoho nedotkla)
Anni&Annika 50178
8.3.2010 13:12:28
Martino, ja myslim, ze je to proste o kazdem a jeho imunitnim systemu....s malou jsem byla naposledy u mudry skoro pred rokem, a to jeste na ockovani pneumokoka.....a to prosim chodi do skolky a nemarodi, neznam ani rymu a kasel~:-D....takze za 200let urcite nebudou vsichni sedet v ordinaci~;)
Nítěnka 85465
8.3.2010 13:11:13
Dřív to tak prostě bylo. Bylo to smutné, ale dřív to bylo normální.~d~
Ještě můj táta ležel se spálou bez atb jak lazar 6 týdnů. Když viděl dceru asi po 4 dnech s Penicilinem, tak skoro nevěřil svým očím, jaký to byl rozdíl.
Manželova maminka byla ze 4 dětí a taky přežily jen dvě, zvlášť za války.
Dnes se každý diví, kolik přibývá rakoviny a různých civilizačních nemocí. Ale jak trvdí můj otec - to, že někdo dostane v 70 rakovinu znamená, že neumřel ve 40 na tuberu.
V tomto to určitě měli předchozí generace těžší. Ale zase tím, že se s tou smrtí prostě častěji setkávali (ti lidé umírali většinou doma a ne někde opuštění ve špitále), tak brali život jako dar a víc si ho vážili.~s~
Theend 77002
8.3.2010 13:04:04
Já mám jednom trochu strach, co to s lidstvem udělá, když doktoři zachrání leckoho, kdo by normálně přežít nemohl a ten se bude dál a dál množit. Přirozená selekce byla taky k něčemu dobrá. Samozřejmě že z individuálního hlediska každý chce zachránit sebe a své dítě, ať je jakkoli nemocné. Já to také každému přeju, zpět jít asi nelze. Jen jsem chtěla upozornit na odvrácenou stranu tohoto vývoje. Můj děda byl z 11 dětí a dospělosti se jich dožila polovina. Mimochodem ve svých 5 letech přežil španělskou chřipku, což byl úplný zázrak, učil se pak znovu chodit. A vzpomenu si na něj často v souvislosti s vlastní imunitou, jsem totiž až nemravně zdravá, fakt zázračně. Budou tady ještě takoví lidé za 200 let, nebo budeme trávit život v čekárnách, ordinacích, lékárnách a nemocnicích?
Anni&Annika 50178
8.3.2010 12:47:02
nevim, jen jsem zaslechla rano pri zpravach pred 3ma dny?, ze v nemecku umira 200? novorozenat rocne a nevedi proc....ted pry snad prisli na to proc...jenze konec jsem neslysela, porvavalo tu dite....~d~
Kač. ♀ + ♂ 11157
8.3.2010 12:46:10
Dřív lidi umrírali na banální onemocnění. Nebylo možné léčit věci na které máme dnes ATB, očkování ... Jen si vezměte spálu, obrnu, černý kašel... a to není zas tak dáno.

A možná tím že se setkávali se smrtí tak častro k ní měli naprosto jiný vztah než dnes.
Tuhle jsme četla článek o dětském hospici tak se mi to téma smrti furt honí hlavou.

Jinak myslím že já bych tak přes 50-60ety 100% nepřežila porod ...

Kač.
michaELAela 82790
8.3.2010 12:42:56
Je to smutné,ale i dnes děti umírají,když se mi narodil syn,byla semnou na pokoji maminka,které umřela dcerka 8hodin po porodu...proč?To nikdo neví~d~
Dee Dee+2 kluci 91465
8.3.2010 12:35:13
Můj syn by pravděpodobně touhle dobou už nežil,kdyby se narodil před 30-40 lety.Takhle je to 7mi měsíční zdravé mimino s pár problémy,ale s velkou šancí, že bude do 3 let úplně normální...

(Narodil se s hydrocefalem,ale hned po porodu mu do mozku dali shunt (hadičku) na odtok mozkomíšního moku.)
Feliz 98944
8.3.2010 12:19:06
Po dlouhé době zajímavé téma. Díky.
Každá doba měla své. Jsem ráda za tu stávající, kdy můžu s každým prdem letět k doktorovi.
zerat 18305
8.3.2010 11:53:12
pardon špatně jsem to odeslala. Ještě jsem chtěla dodat, že dědeček byl ze 4 sourozenců a taky dva/dvojčata/ zemřeli coby děti. ~n~
[<<Předchozích 670] Názory 671680 z 3724  [Dalších 3044 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.