| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Budulínci aneb Zemřelo nám dítě

Diskuze pro všechny maminky, které potkala největší tragédie jejich života a přesto se rozhodly to nevzdát a bojovat dál. Naše děti zůstanou našemi dětmi jednou provždy, ať jsou kdekoli, tak proč si o nich nepovídat?

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 770] Názory 771780 z 3724  [Dalších 2944 >>]
sojka+07+09 75323
15.12.2009 20:58:59
Mili, mohli byste třeba každý napsat něco Milence a pověsit to na vánoční stromeček, nebo to poslat po vodě ? Já si celá léta píšu v krizových životních situacích s celou rodinou a funguje to skvěle. Jen si myslím, že je těžký čelit čtení dopisu tváří v tvář, protože to už je zase to společné sdílení, které třeba ostatní nemusí zvládnout. Líbí se mi ten deník, který by mohl klidně ležet pod stromečkem, nebo někde kde by k němu každý mohl, každý si ho mohl číst, ale zároveň s ním mohl každý být zvlášť. Ty talíře se mi taky líbí. Vím,ž e tu zazněly názory, že rodina je od toho, aby se sdílelo. No to ano, ale sdílení je i to, že tu ten deník s námi bude, nemusí se nic vyjadřovat nahlas. Moc ti fandím Mili. Myslím, že musíš být obdivuhodný člověk tohle prožít a pořád tolik milovlat. A nebránila bych se velmi lehkým antidepresivům, které by ti pomohly s psychosomatickými potížemi- v kombinaci s psychoterapií.
Jana Nová 98612
15.12.2009 20:58:43
Mili a co klukům třeba navrhnout, že byste o vánocích zašli za Milenkou a kdo chce, může jí napsat dopis nebo něco nakreslit? Asi bych to probrala s každým zvláš´t, aby se před ostatními třeba nestyděli... A zároveń aby věděli, že je to jejich volba, jestli chtějí nebo nechtějí.
Mili+5 20018
15.12.2009 20:58:21
Felix, moc hezké, něco takového bych si představovala, je to opravdu o tom se některé věci naučit. Nám nikdy předtím dítě neumřelo, jako rodina nevíme, jak na některé věci, co s nimi, aby to bylo k dobrému.
štěpánka
  • 
15.12.2009 20:55:49
Mili,
já se o Vánocích kdysi "jen" dozvěděla, že můj manžel mě opouští kvůli jiné ženě, nechal si to na Štědrý den, tedy večer, ještě si na to oblíknul kvádro, který měl naposlet u maturity a já se s tím nemohla vYrovnat, několikery další Vánoce pro mě byly peklo. Neumím si představit, jak by mi bylo ve Tvé situaci. Posílám Ti pozitivní myšlenky, ať vše zvládneš.
ALE!! Mě tenkrát z deprese pomohl psycholog a kámoška MUDr, která mi předepsala antidepresiva. Myslím, že i Ty potřebuješ odbornou pomoc a ne jednorázovou.
Ač má Jarda poněkud obhroublý slovník a myslím, že většina jeho příspěvků Tě musela ranit, v tom prvním má pravdu - tady to nejspíš nevyřeších, pokus se najít dobrého psychiatra - psychologa, který Ti pomůže. Držím palce!!!
Feliz 98944
15.12.2009 20:51:27
Mili, každý člověk se s tím vyrovnává po svém. A muži vetšinou moc emoce neventilují. A ty máš chlapů plný dům.
Můj muž přišel o tátu v sedmi letech. Veškeré informace o jeho nemoci, smrti a následeném jsem se dozvěděla od tchyně a hlavně od jeho ségry. Nicméně rotuál na Štědrý den se dodržuje, jdeme na hřbitov a za každého zaálíme svíčku. Já pak dědovi vyprávím, co dělá a jak se má jeho syn a taky snacha s vnukem, které nikdy neviděl. T:-)chyni i manželovi to hodně pomáhá a odchází vždycky s úsměvem. Ještě dodám, že tatínek jim zemřel 29.12. na infartk v noci ve své posteli, záchranka dojela za hodinu a půl. Zůstali po něm 3 malé děti, tchyně už zůstala sama. Takže je to stále takové živé, ikdyž je to spousta let.

Já bych asi nějaký rituál navrhla a poprosila je, aby alsepoň na Štedrý den se zapojili a pomohli ti tak se s tím vypořádat.
Hodně sil a hezké Vánoce.
Jana Nová 98612
15.12.2009 20:50:42
Xeno, chápu... Každý jsme v tomhle ale jiný.
Mili+5 20018
15.12.2009 20:49:23
Milence občas píšu nebo s ní mluvím a ten dopis jednou dvakrát za rok by určitě nevadil, já myslím, že to fakt není špatný nápad a myslím i vůči klukům, vím minimálně že Míša a Vašík o Milence sem tam mluvit o chtějí, ale neví jak. Jednou jsme byli já s Michalem na hřbitově a Michal, můj 194 cm vysoký Michálek se rozplakal a já viděla, že by k tomu chtěl něco moc říct a jen neví honem co. A ten písemný projev je v určitém smyslu jednodušší, pokud má člověk na to čas, tak snáz formuluje svoje myšlenky. Vašík občas o Milence promluví sám, jen taky neví, jak se přesně vyjádřit. Možná i manžel postupně, ono to odmítání mluvit bylo nejhorší ze začátku, zřejmě ta bolest byla moc veliká a taky vím dobře, že se manžel ze začátku hodně bál, že naše rodina přestane fungovat, tak se to snažil potlačovat. Mě tím moc nepomáhal, ale chápu, proč to dělal.
Lassie66 79675
15.12.2009 20:48:45
Xeno, doufám, že se nedostanu na moc tenký led, když se zeptám přímo na tebe - sama nemám(naštěstí) osobní zkušenost s odchodem takto blízkého člověka. Moc tě neznám, ale dokážu si představit, že bys nechtěla, aby se u vás nedodržoval žádný rituál. Máte tedy ty své(talíře a vzpomínání před večeří). Ale jak píšeš s tím dopisem - pokud by to u vás vůbec nebylo, nesnažila by ses nějak ostatní zmobilizovat, aby NĚCO vyjádřili? Smířila by ses s tím, že se na bratry ani v náznacích nevzpomíná?
Sama nemohu říci, co bych dělala nebo nedělala, ale asi bych těžce nesla, kdyby se ostatní chovali, jako by někdo velice důležitý, kdo odešel, nikdy nebyl...
Jedna věc je, že souhlasím s tím, aby měl každý svůj způsob truchlení, ale jiná je, když se mě něco osobně dotýká - tam bych takto asi neuvažovala a možná bych taky ostatní nenechala na pokoji, dokud by nedošlo alespoň k nějakému neverbálnímu rituálu...~d~
X E N A 99811
15.12.2009 20:43:11
Já to prostě posuzuju podle sebe.
Dokážu to ze sebe vytlouct jenom a pouze sama.
Abych psala dopisy někam nahoru, to ne.
Mě pomůže se jednou za čas fakt, ale opravdu festově vybrečet a pak zas dlouho myslím jen na to hezké. Ale musím být sama.
Jana Nová 98612
15.12.2009 20:40:41
Xeno, proč? Samozřejmě nemusí být adresát muž, ale přirozeně bych hledala oporu hlavně v něm. To si myslím Mili posoudí sama, jestli je to pro ni trošku schůdné řešení, nebo je to blbost... Taky může psát o tom, co cítí, přímo Milence. Variant je určitě víc. Šlo mi o tu možnost se ze svých pocitů vypsat a nějak je ze sebe dostat.
[<<Předchozích 770] Názory 771780 z 3724  [Dalších 2944 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.