| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Budulínci aneb Zemřelo nám dítě

Diskuze pro všechny maminky, které potkala největší tragédie jejich života a přesto se rozhodly to nevzdát a bojovat dál. Naše děti zůstanou našemi dětmi jednou provždy, ať jsou kdekoli, tak proč si o nich nepovídat?

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 760] Názory 761770 z 3724  [Dalších 2954 >>]
X E N A 99811
15.12.2009 21:14:29
Tuhle diskuzi chci za sebe uzavřít jedinou myšlenkou.

Kdybych mohla mít jen jediné přání, které se mi vyplní, tak nebudu chtít vrátit čas.
Budu si přát, ať zemřou eděti, pak naše vnoučata, a tak dál a tak dál... Nikdy ať to není jinak - naopak.

To je jediný, co mě tyhle sviňárny života naučily.
Dobrou...
Feliz 98944
15.12.2009 21:12:05
To by ale nemělo být těžké. Rpdina mého muže nikdy nic takového nedělala a o Štedrém dnu bývali docela mimo. Až posledních 11 let, co jsem s nima. Já musím mít rituál na všechno, jsem už taková. Ze začátku byli trochu překvapení, ale teď je to samozřejmost i na dušičky a jeho narozeniny. Někdy chodím i sama. Byl to přeci jen fajn chlap, kterého jsem bohužel nepoznala a jehož věrnou kopii mám doma :) Vlastně dvě kopie :)

Za sebe musím říct, že mívám povánoční deprese každý rok, i když je prožiju moc hezky. Prostě ten pocit, že je to pryč a zase za rok....sedím pod opadaným stromkem, dojídám oschlé cukroví a čekám na ten kolotoč, škola, práce...atd...
A Tvá ztráta je prostě navždy. A zhorší ty pocity stonásobně.
Posílám pohlazení a 24. zapálím svíčku i za Tvou krásnou holčičku.~x~
Lassie66 79675
15.12.2009 21:11:38
Jo a přeji ti už jen vše dobré, radost z mimina a co nejvíc radostných chvilek. ~x~
Lassie66 79675
15.12.2009 21:09:25
Xeno, málem jsem o bráchu přišla před 17 lety. Jako zkušenost to stačilo, další podobného druhu už, doufám, nepřijde. Přeji hezký večer, jdu si po svých.
modrej obláček 21863
15.12.2009 21:06:21
Mili,

nečetla jsem celou diskuzi, tak se možná budu opakovat.

Psala jsem ti už asi na více diskuzích, před 2 roky mi umřel táta (44 let, rakovina). Jsem ten opačnej typ než ty. Já taky nedokážu s mámou v pohodě vzpomínat, brečet a tak... Už teda o něm umím normálně mluvit, ale nějaký plánovaný sezení a povídání, to fakt ne. Tak pochop zbytek rodiny, že to maj asi podobně ~;((

Dokážu o něm mluvit a brečet jen s jedním člověkem. Jinak ne.

Co zkusit říct manželovi, že z toho pak máš opravdu psychický problémy, že bys potřebovala, aby jednou za čas "brečel" s tebou. Klidně osamotě, bez ostatních členů rodiny... Nevím, když nebude chtít, rada asi fakt není ~;((
Mili+5 20018
15.12.2009 21:05:20
oprava: ze zásady odmítala, ne potřebovala.~;)
Mili+5 20018
15.12.2009 21:04:05
Štěpánko, ale on jen Jarda neví, asi se to nehodí do jeho představ o mě, ale já mám velmi dobrou odbornou pomoc, která je psychiatr a zároveň i kamarádka, což je velká výhoda a spolu si dost často povídáme, je to pár dní, kdy mi moc pomohla. Má o mě nejen profesionální, ale také přátelský zájem. Jediné čemu jsem se zatím vyhnula jsou antidepresiva, ale ani ne snad proto, že bych je ze zásady potřebovala, ale vždycky jsem zatím našla sílu se zvednout bez nich.
X E N A 99811
15.12.2009 21:03:39
Není zač se omlouvat. Tohle všechno život přináší.
Jeden den jseš v pohodě a druhej den je nečekaně úplně všechno v pr*eli.
Buď ráda, že v takovýto diskuzi může člověk jen teoretizovat.
Co já bych za to dala.
Lassie66 79675
15.12.2009 21:01:00
Chápu. Omlouvám se, že jsem to nakousla.
X E N A 99811
15.12.2009 20:59:45
Las,
o žádný rituál absolutně nestojím. Tolik mě to oddělalo, že se chci vyrovnávat se vším jenom sama.
Ostatní bych mobilizovat nechtěla, ať se s tím každý zkusí vyrovnat sám. Věřím, že mý rodiee se spřáhli a mluví o tom, ale na další úrovně to přenášet nedokážeme.
Nemusela jsem se smířit s tím, že by na ně někdo nevzpomínal. Vím, že na ně vzpomínáme všichni, ale všichni po svém. Já se o tom prostě s nikým dělit nechci. Už i tady to je pro mě dost těžký, přesně jak to píšeš.
Můj způsob truchlení spočívá v samotě a ve vzpomínkách. Možná s klukama prohodím v duchu pár slov na hřbitově, ale i tam musím být sama.

[<<Předchozích 760] Názory 761770 z 3724  [Dalších 2954 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.