| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Děti srdíčkáři

Rady,podněty,zkušenosti a tipy maminek,které bojují u svých drobečků se srdečními vadou .
  (?)
[<<Předchozích 240] Názory 241250 z 10471  [Dalších 10221 >>]
DENISA
  • 
14.9.2010 8:52:39
Ja to mela taky, hlavne v dospivani a ted se mi to stalo i pri obou tehotenstvich. Vetsinou kdyz byl nejaky stres, ale ne pri fyzicke namaze. Srdce pracovalo normalne, najednou preskocilo, par minut tlouklo jak blazen a pak zase preskocilo do normalniho rytmu. EKG takovouto aritmii neukaze, kdyz zrovna neni. Pry to souvisi s dospivanim, takze takovehle male dite bych urco nechala vysetrit, ale fakt to nemusi nic byt.
Bumbi&05,08,10 42508
14.9.2010 8:40:27
na tom UZV záleží na doktorovi - kluk měl výbornou doktorku, která si ho napřed vzala, ukázala mu monitor, ukázala mu, jak mu bude jezdit tou tyčinkou po těle a ukazovala, jak se mění monitor, až najednou už ona vyšetřovala a malej napnutně koukal na monitor. Já zírala s obdivem na doktorku, protože po přichodu to vypadalo, že bude scéna a já budu muset kluka zalehnout, aby ho mohla vyšetřit. Klobouk dolů před touto paní doktorkou - neželela času, stálo jí to 2 minuty navíc a dítě se dalo vyšetřit v naprosté pohodě a bez traumatu z doktorů a přístrojů ~R^
Bumbi&05,08,10 42508
14.9.2010 8:37:46
mě se tohle občas stávalo v dospělosti - udělalo se mi v tu chvíli trochu blbě a srdce běželo jak o život. Nemělo to souvislost se zátěží, přišlo to jen tak. EKG mám roky normální, žádný šelesty, důvod se nenašel. Jak to samo přišlo, tak to samo zmizelo. Objevilo se to v několika obdobích a zase to mizí...
Aneb neporadím, ale znám a žiju a doktoři nenašli nic.
Lenka a dva kluci 57001
14.9.2010 8:00:55
tak já bych šla na kardio na ko a pak bych viděla , my to měli také nevím, ale v jaké míře a bylo to tím, že syn chodil často s ohnutými zady a tím si svíral hrudník takže cvičení a narovnat se u nás teda a bylo to , ale tohle mlůže mít tisíce důvodu každopadne dr by byl na místě
Kaplanka+kluci 07/05+11/08 61347
14.9.2010 7:42:15
určitě je dobře do zkontrolovat.Synovi 5 let se to občas stávalo a pak to nějak vymizelo, dr. nic neshledala.

Vyšetření na kardiologii,dítě 18měsíců - šelest

poslech v různých polohách, EKG, podrobný ultrazvuk.Samozřejmě rodinná anamnéza. Není to bolestivé,jen chce na to dítě připravit - aby se nebálo přístrojů, UTZ je docela dlouhý atd. Náš kardiolog pouští ovečku Shaun. Ale kluk stejně řval a pral se. Tomu se to vysvětlit nedalo a byl v blbém období.

BenyM + Klárka/04 + Vojtík/09 17022
14.9.2010 7:40:19
My byli na kardiologii s dcerou i synem...návštěvy jsou v pohodě...dítě si lehne bez trička a doktor mu "pošmrdlá" hrudníček a koukne.....myteda byli na kardiu kvůli něčemu jinému....dcera měla šelest na srdci a syn stále kašle tak mi řekli že to může být i od nemoci srdce...naštěstí není.
Držím vám pěsti ať je malej v pořádku!!!!
Thea + 2 93496
14.9.2010 7:27:13
Ahoj holky!
tak mě, prosím, uklidněte a napište svoje (pozitivní) zkušenosti.
Mám zdravého, chytrého, velmi, velmi pohyblivého, čtyřletého chlapečka. Jen občas řekne, že mu tluče srdce. "To je normální, pořád běháš, srdíčko pumpuje krev"
Začal to ale říkat častěji, že ho bolí, jak to srdíčko bouchá do bříška ... a tak jsem si sáhla. Několikrát denně se mu rozbuší srdce jako blázen, ne za pohybu, při jídle, když si staví se stavebnicí, pulz má nepravidelný, když srdce není zrovna rozbušené, tluče nepravidelně.
Jinak je ale úplně v pohodě, nic ho nebolí, nezadýchává se, není unavený...

No a já mám teď představy, které kolísají mezi: "Paní, to je normální, děti rostou a srdce se s tím musí vyrovnat" po "Musíme Vám říct, že to je velmi vážné" a mě se rozklepou nohy a nejsem schopná pracovat.
Naše doktorka bude až navečer, prý nás pošle na krev a kardiologii. Stalo se někomu něco podobného? Jak probíhají vyšetření na kardiologii?
Děkuju.
pethsi 63556
12.4.2010 16:58:18
Více se o detěch se srdeční vadou dozvíte na www.srdickari.cz jsou to stránky klubu kde si rodiče vyměnují své zkušenosti ze života. Naleznete zde diskusi, fórum a spoustu užitečných informací.
arsiela, 59672
3.3.2010 23:19:25
Kakijo ono,ne že by se nedělalo,dávali se léky,jiná možnost nebyla dokud nebyl mimotělní oběh.A s tou patologii to byla nadsázka,některé děti se dožívali i třeba víc let,ale za cenu že skoro nemohli ani dýchat.
Jíja by před pár lety taky nepřežil.
Kakija,Jan(3/06)Matěj(4/08) 38206
3.3.2010 23:00:42
Já tohle zažila s naším Honzíkem, neměl ještě ani týden a už musel na operaci zúženiny na tepně kousek od srdíčka. Do breku mi nebylo, ale zpětně jsem si uvědomila co to tenkrát pro nás bylo. Byl tam chudáček sám, já za ním mohla až po týdnu.
Jsou to opravdu machři, akorát tam vůbec nebyl náš doktor Tibor Klein, který Honzíka operoval. Touto cestou mu moc a moc děkuji!!!!!! Děláte zázraky!!!!
Strašně mě překvapilo, že dřív to bylo tak, že děti, který byly modrý hned odváželi na patologii a nic se s nima nedělalo. Zaplaťpánbůh že jsme se narodili do 21 století a tyhle možnosti už existují!!!! Nedokážu si představit že by nám tenkrát umřel!!!!
[<<Předchozích 240] Názory 241250 z 10471  [Dalších 10221 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.