| j. |
| • |
22.1.2013 10:47:37
ano, sla bych
|
| susu. | 129001 |
|
22.1.2013 10:43:17
Já bych šla o dost dřív než po dvou měsících už kvůli sobě.
Kolegům se nedivím, tys to přechodila, oni to pořád ještě můžou chytit. |
| Theend | 77002 |
|
22.1.2013 10:43:04
Ne, nešla bych. A jestli to nechytili v oněch 14 dnech, tak už se nemusí bát.
|
| Thea + 2 | 93496 |
|
22.1.2013 10:40:35
Ahoj holky,
podobné téma už tu bylo, ale prosím o názor. Kašlu asi 2 měsíce, vlhký kašel, asi čtrnáct dní jsem vykašlávala žluté, zelené fujtajbly až jsem se v noci dusila (to jsem byla shodou okolností doma), teď už jen bílé, v noci minimálně, přes den celkem dost. Jinak se cítím dobře, nejsem unavená, nic mě nebolí .. Vzhledem k barvě si myslím, že už je to „čisté“ nějak to neřeším a čekám až to přejde (žádné kapky nezabraly). Jenže to obtěžuje kolegy v kanceláři a mají strach, že je nakazím. Jinak se cítím dobře, nejsem unavená, nic mě nebolí .. Šly byste s tím kašlíkem k doktorovi, abyste měly argument, že s tím něco děláte a nikoho neohrožujete, nebo byste to ignorovaly? Upřímně se mi k tomu doktorovi nechce, zabere to spoustu času a ještě tam něco chytnu. |
| Pafča | 81147 |
|
|
21.1.2013 17:26:16
tak vlhký kašel myslím poznáš :o), prostě něco je tam k odkašlání,což bývá hlavně po ránu a souvisí to s rýmou,jak tam steče dolů. na to dávám Mucosolvan pokud je to hodně nebo stačí jitrocelový sirup a mucosolvan ale jen do odpoledne,pak nasadit naopak něco co není na odkašlání,aby to nedráždilo v noci ke kašli-to dáváme Sinecod. tak to máme odzkoušené za roky od doktorky a působí to. pokud jsou průdušky, pak to v noci nepůsobí vůbec nijak (ale to je zase už jiný kašel a je znát,že se horší).
každopádně co já mám vyzkoušené se Stoptussinem- dceři pomůže,synovi ale vůbec-toho dráždí,že by se strhal...takže jemu ho nedávám vůbec. |
| Katka+3 kluci | 79533 |
|
|
21.1.2013 17:05:56
Tak u nás byl kašel na skoro denním pořádku, tedy přes zimu, v létě bez kašle. Vlhký kašel byl většinou následek 2-3denní rýmy, takže nasazen Mucosolvan. SUchý kašel byl většinou pokud tomu nepředcházela rýma, což je i u vás. Kluci to většinou měli suchý kašel, který postupně přešel do vlhkého, ale častokrát pak z výtěru vylezl streptokok, tak skončili na atb.
Jinak jsme z těch dostupných léčiv za ty léta zkusili Stoptussin, Prospan, Sinecod, Levopront, kapky Kaloba na dýchací cesty, doma vařený tymiánový sirup (ten byl vcelku ok), sirup cibulový, česnekový a nevím co ještě, vše bylo většinou k ničemu. Už jsem byla bezradná, až nyní nám na veškeré neduhy a nemoci zabralo colostrum Máme za 6let první zimu zdravou bez jediné nemoci!Abych ale neodbočila od dotazu, tak Ditustat je docela chválený, ale je spíš na kašel alergického původu. Pokud noci máte hrozné a dítě se nevyspí,tak bych zkusila, nic se tím nestane a uvidíte zítra u dr. Určitě by to ale chtělo výtěr z krku. |
| withep | 93862 |
|
|
21.1.2013 14:47:34
Jitrocelový a cibulový sirup, a hodně zvlhčovat vzduch. Ale já už jsem sama tak skeptická, venku mrzne, tak holt je vzduch suchý, nonstop nám jede zvlhčovač, po radiátorech máme mokré ručníky, inhaluju vincentku, přes den "krásně" vlhce kašlu, ale v noci hnusný suchý kašel, ach jo.
Taky by to mohla být alergie. |
| Alternativní kvočna | 118582 |
|
|
21.1.2013 14:34:10
K doktorce zajdi, s klidným srdcem bych dala ten cibulový sirup. Na noc zvlhčit vzduch - mokrý ručník na topení a hlavně zvednout hodně pod hlavou.
|
| Jitusch* | 85117 |
|
21.1.2013 14:20:45
V tom případě touhle raritou syn trpí tak 4x do roka
![]() Ale teď vážně,vlhký kašel je ten,při kterém jde vykašlat hlen,suchý spíš takový dráždivý (také se říká neproduktivní-neprodukuje hlen).Suchý se tlumí (antitussiky),při vlhkém se podávají léky na usnadnění odkašlávání. Cibulovým sirupem se rozhodně nic nezkazí,při déle trvajícím kašli chodíme na poslech k dětské dr. |
| Raduza | 68805 |
|
|
21.1.2013 14:20:36
Zkus nedát nic. Jen třeba mateřídouškový čaj.
|
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.