| Jana, 2/07+10/08+5/11 | 81165 |
|
|
21.1.2013 14:16:47
já to taky nepoznám, ale řekla bych že suchý kašel je spíš rarita, takže dávám většinou Mucosolvan nebo cibulový sirup, je to prý to samé a levnější. dává se poslední dávka nejpozději v pět odpoledne, aby to nedráždilo ke kašli v noci.
|
| Venca2 | 116361 |
|
|
21.1.2013 14:05:26
Dobrý den, prosím Vás o radu jak u skoro tříletého dítěte rozeznat o jaký druh kašle se jedná.
Před týdnem začala malá pokašlávat, vzhledem k tomu že se nepřidala ani rýma, ani horečka, papá hezky a jiné problémy též nejsou, nešli jsme k doktorce. Na radu lékárnice jsme zakoupili sirup Stoptussin, jenže po týdnu užívání nulové zlepšení. Malá přes den trochu pokašlává, ale v noci se i budí a kašle poměrně dlouze. No, a já si teď nejsem jistej jestli se snaží něco vykašlat, nebo je to ten suchý dráždivý kašel... Ten Stoptussin se nemá užívat déle jak týden, proto jsem dnes koupil Ditustat ale váhám zda je vhodný na ten "její" druh kašle. Zítra se asi poradím s doktorkou, ale do té doby, dali by jste Vy na mém místě ten Ditustat?? Za všechny rady a odpovědi děkuji. |
| takyjedna |
| • |
21.1.2013 10:13:25
plicní chlamidie ?
|
| Suza007 | 91095 |
|
|
21.1.2013 7:05:13
Možná by stálo za to dojít si na plicní. A že ti obvoďák tvrdí, že nemůžeš mít nějakou nemoc jenom proto, že nemáš horečku, je podle mých zkušeností nesmysl. Já nemám horečku ani když je mi úplně na umření, děti měly před rokem málem zápal plic a k tomu ani zvýšenou teplotu, natož horečku.
|
| Líza | 17721 |
|
|
21.1.2013 5:46:18
Mykoplasmata nejsou odnož chlamydií.
|
| Líza | 17721 |
|
|
21.1.2013 5:44:46
Pam, i mezi dětma, ale tam méně. U dospělých zcela běžně a nerozpoznaná, protože to většinou nemá nijak nápadnej průběh. Taky dospělí tvoří rezervoár tý nemoci pro ty občasný propuknutí u dětí.
|
| Kubula K. | 30211 |
|
20.1.2013 22:47:57
Syn měl takhle parapertussi - což je něco jako ségra černýho kašle. Teploty neměl vůbec, fungoval normálně, unavenej nebyl, nic. Naštěstí dr. udělala krevní testy.
|
| Míša |
| • |
20.1.2013 22:11:15
A co alergie? Známá toto měla s dcerou, nikde nic, a až alergologie ukázala alergii na mléčnou bílkovinu. A měla také něco s hladinou bílých krvinek. Bylo to od toho.
|
| Dojanka | 85301 |
|
|
20.1.2013 21:43:53
Jantaro, dělali ti testy na mykoplazmata? To je taky "odnož" chlamydií.
|
| Dojanka | 85301 |
|
|
20.1.2013 21:41:24
Jen pro info - mykoplazmata ani chlamydie se z výtěru nepoznají. Jedině z krve. A výsledky jsou za dlouho, určitě víc jak 10 dní. Ty jejich kolonie rostou až snad 9. den v té živné půdě. Jsou to hrozný svinstva a prý je promořeno 50 % populace. Ovšem obvoďáci se tváří, že tyhle bacily neexistují a ještě se na člověka dívají skrz prsty, když si řekne o testy. Nechtějí ty testy dělat, protože jsou drahé, to je totiž ten zakopaný pes. Jeden odběr stojí 1.350 Kč (u nás na poliklinice). Já si dávala plicní chlamydie a chlamydie psittaci (protože nám uhynula andulka) a na plicním mi ještě pak udělali mykoplazmata. Obvoďačka se mnou vyrazila dveře a řekla mi, že jestli se nepřestanu zabývat už tím mým kašlem, že mě pošle na psychiatrii
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() . |
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.